Jó hangulatban telt a Családi Iparos Nap


2017-09-10 15:12:05  | cikk: Babos Petra  | 


Jó hangulatban telt a Családi Iparos Nap főképe
A Pápa és Térsége Ipartestület már több éve rendszeresen megszervezi nyáron vagy a nyár végén a tagjai számára a Családi Iparos Napot. A programnak az idei évben a székház udvara adott otthont szombaton délután.
Szabó Tibor elnök hírportálunk kérdésre elmondta, nagy öröm számukra, hogy ismét meg tudták szervezni a jó hangulatú programot, amire nyolcvan tag jelezte részvételi szándékát. A rendezvényre nemcsak az iparosokat, hanem családtagjaikat is hívják, sokan el is hozzák gyermekeiket, unokáikat, hogy együtt töltsenek egy kellemes délutánt. Az ilyen alkalmak kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy az iparosok a rohanó hétköznapokban megálljanak, kicsit megpihenjenek és beszélgessenek egymással.
Az elnöktől megtudtuk, az iparosok helyzete nem könnyű, de lehetőségeik szerint részt vesznek eszközbeszerzési, támogatási és telephely bővítési pályázatokon.
-Nem egyszerű a mai világban iparosnak lenni, hiszen a jó szakemberhiány nagy problémát jelent Magyarországon. Többen már Ukrajnából hoznak szakembert, mert itt nincs. A fizetési költségek elmulasztása is nehezíti a helyzetet, és a járulékköltségeket is be kell fizetni. A nehézségek ellenére, reméljük, hogy javul a helyzet hamarosan – fűzte hozzá az elnök, majd köszönetét fejezte ki minden támogatónak, akik segítsége nélkül nem jöhetett volna létre a családi nap.
Az ízletes ebédről az ipartestületi tagok gondoskodtak, hatalmas kondérban főzték a pörköltet, készült cicege is.
A délután során a Gráciák, Pethő Zoltán és Nyulasi József is fellépett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!