Tíz emberrel is kiharcolta első győzelmét a Perutz


2017-09-09 19:44:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tíz emberrel is kiharcolta első győzelmét a Perutz főképe
A Béke téri stadionban játszotta soron következő bajnoki mérkőzését a Perutz FC. Az NB III-as mezőny sereghajtó pápai együttese a két győzelemmel és két vereséggel nyolcadik helyen álló Csepelhez látogatott a harmadosztály ötödik fordulójában. Marton Miklós csapata bosszantó hibák miatt maradt alul a Kaposvár ellen, míg a csepeliek is kikaptak az elmúlt héten, Csornán 1-0-ás fiaskóval vonultak az öltözőbe. Jó hír volt a pápaiak háza tájáról, hogy Böröczky Bálint után Somogyi Richárd is játékra jelentkezett, a csupaszív középpályás így ott volt a kezdőben. A másik oldalon sérülések, betegségek nehezítették Gabala Krisztián dolgát, hat alapemberére nem számíthatott a szakmai vezető. A pápaiak 4-4-1-1-es taktikai felállásban a Sánta - Böröczky, Domján, Császár, Kozma –Iványi, Baldauf, Somogyi, Németh – Hanzl - Szabó kezdővel rohamozták a vendég kaput. Sokáig nem is kellett várni az első találatra, hiszen az első negyed óra végén egy oldalról érkező labdát 11 méterről Németh lőtt a hálóba 0-1. A 36. percben megfogyatkozott a Perutz, a játékvezető szerint Somodit utolsó emberként szabálytalanul állította meg Iványi, amiért megkapta a pirosat, így több mint 50 percet emberhátrányban kellett játszania a mieinknek. A második félidő két Németh lehetőséggel indult, ám a pápai játékos előbb hosszan tolta meg a labdát, majd rosszul vette le a játékszert a kapussal szemben, így nem sikerült növelni az előnyt. A hajrához közeledve pontrúgásból és felívelésből Fisli és Somodi is kihagyott egy-egy gólszerzési lehetőséget, a rendes játékidő utolsó perceiben aztán taktikusan őrizte előnyét a Pápa - mely a lefújásig hat sárgát és egy piros lapot könyvelhetett el - és tíz emberrel is kiharcolta első győzelmét.

Csepel FC – Perutz FC 0-1 (0-1) Gsz.: Németh L.

Marton Miklós: Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk, jókor rúgtuk a gólt, aztán jött egy nevetséges kiállítás, ami nehéz helyzetbe sodort minket. Pozitívum, hogy az ellenfél az első félidőben nem tudott helyzetet kialakítani, illetve az is, hogy tíz emberrel sem kaptunk gólt. Kordában tartottuk a meccset, bízom benne, hogy ez a rég várt győzelem tartást és önbizalmat ad a fiúknak és elindulunk fölfelé.

Csepel FC: Lőrincz – Hesz, Szabó Á., Dévai, Korozmán - Haraszkó, Teplán ('54 Fisli), Marczinka ('46 Váczi), Simon K. - Tóth Cs. ('74 Bencze), Somodi

Perutz FC: Sánta - Böröczky, Domján, Császár, Kozma – Hanzl ('70 Nagy B.), Iványi – Somogyi, Németh ('65 Farkas), Baldauf ('75 Koncsag) – Szabó

A következő fordulóban a Perutz FC szeptember 16-án, szombaton 19 órai kezdéssel Andráshidával találkozik Pápán.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: Perutz
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!