A kampeni kórus koncertezett a Nagytemplomban


2017-09-09 14:28:22  | cikk: Babos Petra  | 


A kampeni kórus koncertezett a Nagytemplomban főképe
Kampen és Pápa 2017-ben ünnepli a két település közti partnervárosi kapcsolat 25 éves évfordulóját. Ebből a jeles alkalomból lépett fel péntek este a Nagytemplomban a kampeni Kavóca kamarakórus egyházzenei koncertjével. A kórus karnagya, Luthine Postuma hírportálunknak elmondta, 1996-ban alakult a kórusuk, a Kavóca tagjai igaz nem profi énekesek, de nagyon szeretnek énekelni, gyakran lépnek fel. A kórus legutóbb tavaly, a Pápa Város Fúvószenekarának jubileumi fesztiválján lépett fel városunkban, nagy sikerrel.
-Nagy öröm számunkra, hogy a jeles évfordulóra mi is ellátogathattunk Pápára, hogy az itt élőket koncertünkkel megajándékozzuk. Az itt tartózkodásunk során ellátogattunk az idősek otthonába is, hogy az ott élőket, akik nem tudnak eljönni a hangversenyre, kicsit megörvendeztessük, s természetesen magyar nyelven is énekeltünk nekik – mondta a karnagy, aki hozzáfűzte, Pápára mindig örömmel jönnek, jó kapcsolatot ápolnak helyi és a környékbeli nyárádi kórussal is.
A kampeni kórusnak van egy magyar tagja is, Kovács Gyöngyi, aki harminc éve él már kint, s elmondta, örömmel látogat el Pápára, ha teheti.
A kórus angol és német nyelvű kóruszenéket adott elő, a templom több pontján is dalra fakadva, kihasználva az épület adta kiváló akusztikát.

Képek:


Címkék: testvérváros
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!