Fesztivál bora és csokorba szedett Vadvirág - jól sikerült a borpéntek


2017-09-09 09:31:20  | cikk: ha  | 


Fesztivál bora és csokorba szedett Vadvirág - jól sikerült a borpéntek főképe

Borpénteken, a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál harmadik napján már megtelt az Esterházy-kastély udvara. A rendezvény ünnepélyes nyitóceremóniáját is ezen a napon tartották. Az Egyházaskeszői Néptánccsoport, a Munkácsy Zenestúdió, és a Marching Jazz Band műsora után bevonultak a gasztronómiai fesztiválra érkezett borrendek képviselői. A megjelenteket Koczor Kálmán, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke köszöntötte. Mint mondta, számára mindig nagy élmény Pápára jönni, örül, hogy itt lehet és részt vehet a rendezvényen. – Fontos, hogy meg tudjunk néha állni ünnepelni. Meg kell tanulni a saját munkánkat becsülni, meg kell tanulni, hogy legyünk büszkék a jelenünkre, a múltunkra és büszke várakozással tekintsünk a jövőbe. A szőlőtermelő ember mindig optimista, bízik Isten jó szándékában, hogy olyan kiváló évjáratot ad, mellyel jól tudunk sáfárkodni – fogalmazott Koczor Kálmán.


Dr. Áldozó Tamás polgármester külön köszöntötte a város vendégeiként részt vevő testvérvárosok, Kampen, Schwetzingen és Gorlice delegációit. Köszönetet mondott az ország legkülönbözőbb pontjairól érkező borrendeknek, akik eljöttek Pápára, hogy köszöntsék a pápai borfesztivált és a 25. jubileumát ünneplő Somlói Borlovagrendet. A városvezető is kellemes időtöltést és jó kóstolgatást kívánt a résztvevőknek.

Hagyományosan a borfesztivál megnyitóján adják át a Fesztivál bora díjat. A zsűri az idei Pápai Csülök Cicege és Bor Fesztivál felvonult mezőnyből az abszolút győztes díját a Jammertal Borbirtok Glória Cuveé 2011-es évjáratú borának ítélte. Ez a pincészet tavaly is kapott serleget, az este folyamán sokan kóstolták a birtok faházánál a finom nedűt. A fehér borok mezőnyének győztese a Szent György pincészet 2016-os Badacsonyi Kéknyelűje lett.


A megnyitó után a nagyszínpadon a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület adott műsort. A több vadvirágos generációt is bemutató elóadásban felléptek az egykori, ma már nem aktív tagok, a jelenlegi táncosok, a Piptér és Nefelecs utánpótlás csoport, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma néptánc szakos növendékei, a Tánc-Lánc AMI csoportjai és a Szó és Kép Színpad tagjai. A talpalávalót a Dűvő és Németh Dénes zenekara húzta. A koreográfus, dramaturg Müller Anita, a rendező, koreográfus Müller Zoltán volt. A Betyár monda mentén csokorba szedett Vadvirág című előadásban Müller Zoltán, az együttes művészeti vezetője volt a mesélő. Ő volt a betyár, akinek történetei átkötötték a táncos jeleneteket.


Ez a műsor eredetileg az együttes 35 éves jubileumára készült, de Müller Anita elmondta, hogy kicsit változtattak az előadáson, kerültek be új táncok, de az alaptörténet maradt. Hozzátette, hogy nagy megtiszteltetés és elismerés volt számukra, hogy a nagyszínpadon bemutathatták ezt az összeállításukat. Ebben a produkcióban lépett fel felépülése óta először Orsós Szabolcs, az egyik legtehetségesebb refis művészetis növendék, aki május végén balesetet szenvedett. Több napos kómás állapot és több hetes kórházi kezelés után amikor hazaengedték, az első óvatos lépéseket már táncmozdulatok követték, mesélte. - Azt hiszem, hogy az Úristennek terve van velem, mert csodaszámba ment a gyors felépülésem. A tánc a mindenem, ez segített a gyógyulásban, ez adott erőt - mesélte a táncos.


A bemutató után a Miskolci Illés Emlékzenekar, no és persze a finom ételek és italok gondoskodkodtak a jó hangulatról. A fesztivál folytatódik, a hétvégén kézműves foglalkozások is várják a gyerekeket, lesz családi koncert, de muzsikálnak többek közt a fúvósok is. Az esti fellépő a Hot Jazz Band lesz. Vasárnap a sztárvendég Zséda, de ezen a napon műsorváltozás történt, délután18 órakor Kocsis Tibor műsora betegség miatt elmarad, helyette Varga Feri és Balássy Betti előadását hallhatja a közönség.

Képek:


Címkék: csülök | cicege | vadvirág | bornapok
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!