"A jó bor felvidítja az ember szívét" - folytatódik a fesztivál


2017-09-07 23:21:01  | cikk: ha  | 


"A jó bor felvidítja az ember szívét" - folytatódik a fesztivál főképe

Kegyesek voltak az égiek a szervezőkhöz a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál második napján, borcsütörtökön, hisz bár nem volt nagy meleg, de már nem esett az eső. Így aztán egyre többen érkeztek az Esterházy-kastély udvarára, hogy belekóstoljanak a gasztromómiai élvezetekbe és jó zenét hallgassanak. A színpadon elsőként a Magyargencsi Dalkör és a Kemenesmagasi Citerazenekar szórakoztatta a közönséget. Őket a az Esszencia Produkció követte. A csapat a magyar zenei élet egyik legújabb formációja, melyet a népzene, a jazz, illetve a klasszikus zene világában önállóan is kiemelkedő teljesítményt nyújtó, jeles előadó- és zeneművészek alkotják: Csík János, Lakatos Róbert, Balogh Kálmán, Kunos Tamás, Bognár András, Kováts Gergő és Kacsó Hanga Borbála.


- Az ötlet, hogy megalakítsuk ezt az együttest, körülbelül három éves. Csík Janival mi mindig remekül tudtunk együtt muzsikálni és megszólítottuk a jóbarátokat is, akikkel szintén egy húron pendülünk, s létrejött az Esszencia Produkció - mondta Lakatos Róbert. - Azzal tud az ember együtt muzsikálni, akivel egy szemvillanásból, egy mozdulatból is megérteti magát. Én szerencsésnek tartom magam, nagyon sok remek muzsikussal állhattam már egy színpadon. A zenekar anyanyelve a magyar népzene, azt transzformáljuk. Pápára most egy boros műsort hoztunk, zalai, somogyi és erdélyi nótákat - tette hozzá.


Lakatos Róbert elmondta, hogy ő nagyon szereti a bort, de csak az igazán jó bort, s azt is mértékkel. A bor felvidítja az embert, de ismerni kell a határt, mondta. Cicegét is evett a pápai fesztiválon, ahol ő él, a Felvidéken, tócsninak vagy krumplis plackának hívják ezt az egyszerű, de remek ételt. A zenekar tagjai a kastély éttermében kóstolták meg a finomságokat, hisz ott is a fesztivál jegyében áll össze most az étlap: van zöldséges feltéttel is cicege, akár cukkinivel vagy gombával is. A csülök is változatos formákban kerül asztalra, a vacsorát pedig mákus gubával fejezhetik be a vendégek.


A faházaknál ma még nem volt nagy a tolongás, így aki kilátogatott a programra, kényelmesen kóstolgathatta a finom borokat. Itt van a tavalyi év fesztiválnyertes nedűje is, a Cassiopeia elnevezésű bor. A Jammertál borbirtok értékesítési vezetője, Kisfalvi Krisztina elmondta, hogy finom rozét és vörösborokat hoztak Pápára, mert tavaly azt tapasztalták, hogy ezek a legnépszerűbbek.
A Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál holnap természetesen folytatódik: 17 órától várja a vendégeket a rendezvény finom ételekkel, minőségi borokkal és remek programokkal.

Képek:


Címkék: csülök | cicege | csík | bornapok
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!