Jó bor, jó egészség! - megkezdődött a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál


2017-09-06 21:53:48  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Jó bor, jó egészség! - megkezdődött a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál főképe
Vidám dalok, magyar táncok, lendületes muzsika, s mindehhez kiváló borászatok és pálinkaházak változatos kínálata, ízletes cicegék és csülökételek, s az esős idő ellenére is vidám közönség. Így kezdődött a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál ma délután az Esterházy-kastély udvarán.
Borszerdán elsőként a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi- Érdekképviseleti Egyesülete Irodalmi színpada és Énekkara lépett színpadra „Jó bor, jó egészség!” című műsorával. Őket a Kemenesszentpéteri Bíborvirág Néptánccsoport követte, majd Mózses László fakasztotta dalra harmonika muzsikájával a fesztiválsátorban összegyűlt közönséget, akik később a Három zenekar koncertjén szórakozhattak.
Az ősz egyik legnagyobb városi rendezvénye borcsütörtökön délután a Magyargencsi Dalkör és a Kemenesmagasi Citerazenekar fellépésével folytatódik, majd a Magyar Küvé – Eszencia Produkció következik, este pedig Greznár Zoltán zenéjére borozgathatnak a borfaluba látogatók.
A hét további napjain számos érdekes és szórakoztató színpadi produkció vár minden érdeklődőt. Színpadra lép többek közt a Marching Jazz Band, a Vadvirág Néptáncegyüttes, a Miskolci Illés Emlékzenekar, Boombatucada Dobegyüttes, Pápa Város Fúvószenekara, a Hot Jazz Band, a Garabonciás Együttes, Kocsis Tibor és Zséda is.
Szombaton és vasárnap kinyitja kapuit az Esterházy-kastély kézműves műhelye, ahol tátogó pogácsát, őszi asztaldíszt és cserép katicát készíthetnek az alkotó kedvű borfesztiválozók.
A borfalu faházai csütörtökön és pénteken 17 órától, szombaton és vasárnap pedig 16 órától tartanak nyitva.

Képek:


Címkék: bornapok
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!