Evangélikus Egyházkerületi kórustalálkozó Pápán


2010-05-02 21:29:36  | cikk: Babos Petra  | 


Tízedik alkalommal rendezte meg a Dunántúli Evangélikus Egyházkerület hagyományos kórustalálkozóját, amit az idén első ízben Pápára szerveztek.
- A Nyugat Dunántúli Egyházkerület létrejötte után kezdtünk olyan alkalmakat szervezni, melyen az egyházkerület kórusai és csoportjai találkozhattak. Mindig más és más egyházmegyében tartjuk ezt az eseményt. Minden egyházmegyében működnek kórusok, van olyan is, ahol kettő, három van. A pápai találkozón a veszprémi, a somogy-zalai, a fejér-komáromi, a vasi, a győr-mosoni és a soproni egyházkerületek képviseltették magukat. A kórusoknak egyforma esélyt biztosítunk a részvételre - mondta el Sztuhár András szervező.
A találkozó istentisztelettel kezdődött, amin a kórusok egy-egy éneket adtak elő, majd délután 15 órától mind az öt csoport bemutatkozott a zsűri előtt. A pápai énekkar ma nem lépett fel, mivel a szervező város énekkara sosem versenyez ilyenkor - tette hozzá Polgárdi Sándor pápai esperes.
- A Lutheránia Énekkar Weltler Jenő karnaggyal Magyarországon egyedülálló Bach-kultuszt teremtett, az ő emlékére egy plakettet adunk annak a kórusnak, melyet a zsűri kiválaszt. Ezt az elismerést csak egyszer kaphatja meg egy csoport. A zsűri három tagból állt, Szokolay Sándor zeneszerző és Kampf Salamon, a Lutheriána énekkar vezetője mellett Fehér Ferenc, Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara karnagya bírálta az előadásokat- zárta szavait a szervező.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!