Tízféle bérlet várja a színházbarátokat


2017-08-27 20:58:11  | cikk: ha  | 


Tízféle bérlet várja a színházbarátokat főképe

Hamarosan indul a 2017-18-as színházi évad, melyet egy 200 éves jubileum jegyében szervezett meg a .Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ. Ugyanis 1817-ben állt először pápai színpadon magyar színtársulat. Az évforduló jegyében a JMSZK tíz bérletet állított össze a kultúra iránt érdeklődők számára. A szervezők a nézők igényeit figyelembe véve válogatták össze a darabokat, mondta Szabadkai Verita igazgató.

A felnőtteknek ezúttal is két bérletet kínálnak. A klasszikus Vajda bérletben öt előadás lesz: Pápára jön a Múzsák Társulat A muzsika hangja című musicallel, a Veszprémi Petőfi Színház a Holt költők társaságával, A Zenthe Ferenc Színház az Augusztus Oklahomában című tragikomédiával, a Spirit Színház Szabó Magda Az ajtó című történetével, a Turay Ida Színház pedig zenés titkokat árul el Edith Piaf életéből. A Vajda bérlet szeptember 4-től vásárolható, s még szeptember 15-ig megújítható. Az első előadás október 14-én lesz, A muzsika hangja című musicallel indul az évad.


A Komédiás bérlet a könnyedebb, de igényes, zenés darabok kedvelőit szólítja meg. Ezek az előadások délutánonként 15 órakor kezdődnek, ezt az időpontot a nézői kérésekhez igazodva választották. Ebben a bérletben egy zenés vígjáték, a Paprikáscsirke avagy Stex és New York lesz, illetve két operett, a Bob herceg és a Csárdáskirálynő várja a nézőket. A Komádiás bérletben december 2-án lesz az első előadás, a zenés vigjátékkal indul a sorozat.

Az ifjúsági bérletet az életkori igényekhez alakítják, külön lesz bérlet a felső tagozatosoknak, külön a középiskolásoknak. Ezekről a bérletekről még folyik az egyeztetés. Az ovisoknak szól a Mirr-Murr bérlet három előadása, ezek közt szerepel koncert, mesemusical és zenés környezetmese is. Az általános iskolák alsó tagozatosainak pedig az Óperenciás, a Kerekerdő és a Hétmérföldes bérlet bemutatóit kínálják. A kisiskolások is láthatnak koncertet és mesemusicalt, de a bérletben szerepel a Bekecs Néptánegyüttes előadása is.


Ebben az évadban először a legkisebbeknek is kínálnak színházi élményt a JMSZK-ban: a Babóca bérlettel a kicsiket célozzák meg, 3 éves korig. Az előadások rövidek, látványosak lesznek, élénk színeket használnak az előadók, a zene, a ritmus is fontos szerepet játszik majd. A bemutatókat minden esetben játékos foglalkozások követik. A Babóca bérletre zajlik az igényfelmérés, a szervezők várják az érdeklődőket.

Szabadkai Verita igazgató elmondta, hogy a bérletes előadások mellett egyedi bemutatókat is szerveznek. Így például október 22-én a 2016-os év legjobb zenés előadását láthatja a pápai közönség: a Gyöngyhajú lány balladája című musicalt. Az ExperiDance Produkció bemutatója a Sportcsarnokban lesz.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: színház | bérlet | JMSZK
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!