Nyárbúcsúztató Játszótéri Nap


2017-08-26 22:28:23  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Nyárbúcsúztató Játszótéri Nap főképe
Nyárbúcsúztató Játszótéri Napra vártak kicsiket és nagyokat ma a volt Kilián lakótelepen lévő Aegon-játszótérre és környékére. A rendezvény a városrészi napok hagyományaihoz hűen jótékonysági főzőversennyel kezdődött, melyen 11 csapat mérte össze szakácstudományát. A bográcsok körül már kora délelőtt ínycsiklandó illatok terjengtek, ám olyan csapat is volt, melynek tagjai ekkor még a húsdarálóval barátkoztak, hiszen náluk ma kézműves hamburger volt a menü. A főzőversenyen végül a Weöres Sándor Általános Iskola csapata végzett az első helyen, második lett a Hurrikán, a harmadik legfinomabb étel pedig a MH Pápa Bázisrepülőtér csapatának bográcsában készült. S talán még az eredménynél is fontosabb, hogy a főzőversenyen több mint 175.000 forint gyűlt össze, melyet a Napsugár Bölcsődének és a Szivárvány Óvodának ajánlottak fel a szervezők.
Szintén délelőtt rendezték a Kilián-kupa gyermek kispályás labdarúgó tornát, a Streetball-bajnokságot, a büntetődobó versenyt és az elmúlt években egyre népszerűbb családi vetélkedőt is.
A légvár, a trambulin és a népi ügyességi játékok egész nap szórakoztatták a legkisebbeket, délután pedig kézműves foglalkozásokkal, rendőr- és tűzoltóautó bemutatóval, lovagoltatással és trükkös bringákkal bővült a szórakoztató elfoglaltságok sora.
A fesztiválsátorban kora délután, Horváthné Szabó Andrea „A vitéz kékfestő szabólegény” című interaktív gyermekműsorával kezdődtek a programok. Őt a JMSZK Gyémántvirág Majorett Csoportjának gyönyörű gyermekei követték, akik ízelítőt adtak a csoport megalakulása óta tanult koreográfiákból. Ezt követően a Black Bunny Rock and Roll Club és a Balance Dance Team tartott fergeteges táncbemutatót. A táncos lábú fiatalok után Tóth Tünde énekes lépett a közönség elé.

A rendezvény sztárfellépője Varga Miklós volt

Az est sztárvendége Varga Miklós volt, akinek ismert és ritkábban hallott dalokból összeállított műsorából nem hiányozhattak az István, a király című rockoperából vett részletek és az Európa című dal sem.
A nagy sikerű nyárbúcsúztató rendezvényt Dj Béci Retró diszkója zárta.
Unger Tamás alpolgármester, a választókörzet önkormányzati képviselője a rendezvény végén hírportálunknak elmondta, ez a városrészi nap mindig sikeres, és ez most sem volt másként. Ezeknek a rendezvényeknek komoly közösségépítő hatása van, emiatt is nagyon fontos, hogy évről-évre megrendezzék. Emellett a városrészi napok arra is lehetőséget biztosítanak, hogy a pápaiak kötetlen körülmények között találkozzanak az önkormányzat képviselőivel, a város vezetőivel. A volt Kilián lakótelepen és környékén megvalósult beruházásokkal kapcsolatban Unger Tamás elmondta, a Vízmű utcai orvosi rendelő felújítása kiemelt projekt, egy összességében 40 millió forintos beruházás volt. Nagy előrelépés, hogy az elmúlt években a területen lévő játszóterek is megújulhattak. Mivel a vízmű által megrendelt munkálatok befejeződtek a területen, előre láthatóan szeptember 4-én elkezdődhet a Vízmű utca teljes útburkolatának megújítása. A tervek szerint szeptember végére, október elejére a teljes útszakasz elkészül, emellett a zöldterületek megújítására is folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!