Népszerűek voltak a JMSZK nyári táborai


2017-08-23 20:27:47  | cikk: Babos Petra  | 


Népszerűek voltak a JMSZK nyári táborai főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ az idei évben négy turnusban szervezett nyári tábort az általános iskolások részére, 7 csoportban, 5 különböző tematikával. Az első két turnus az iskola befejezése után, a vakáció elején lezajlott, ekkor lovastorna, pónilovaglás és kézműves táborba invitálták a gyerekeket. Az augusztusi táborban az első héten pónilovaglásra és ökojátszóházra jelentkezhettek a gyerekek, míg a második héten elindult a mazsorett foglalkozás és ismét a lovastorna. A csoportfoglalkozások délelőttönként zajlottak a szakmai vezetők közreműködésével, délután pedig alternatív programokkal készültek a táborozóknak – tudtuk meg Müller Orsolya kulturális szervezőtől.
A színházépületben a mazsorett táborban 12 kisgyermek vett részt, akiket Végh Adrienn, a JMSZK Gyémántvirág Mazsorett Csoportjának vezetője segített a mazsorettek varázslatos világának megismerésében.
Végh Adrienn elmondta, az idei évben a történetekre építették a programot. A tábor első két napjában Csipkerózsika meséjét dolgozták fel. Ilyenkor belebújnak a szereplők karaktereibe, s arra törekednek, hogy érzelmeket hívjanak elő mozdulatokkal. Szerdán, csütörtökön, pénteken a Hattyúk tavával foglalkoznak. Csütörtökön Szalóki Szofi lesz a segítségükre, aki moderntáncot táncol, s összeötvözik, harmonizálják a két táncstílust.
Sinkó Rebeka nagyon jól érezte magát a mazsorett táborban, szeretne a jövőben tagja lenni a helyi csoportnak, hiszen szerinte ez egy nagyon szép mozgásforma. Rebeka szerint jó a csapat, sok érdekeset tanulnak.
A Bőhm Lovasudvarban lovastornára várták a táborozókat. Király Krisztina lovas oktatótól megtudtuk, a gyerekek az egy hét során ízelítőt kaphatnak a lovastornából, ami egy hosszas folyamat, sok benne a nehéz gyakorlat, aminek elsajátításához idő kell. Játékos feladatokon keresztül egyensúlyozni tanulnak meg, miközben labdáznak, karikát adnak át egymásnak. Megpróbálták a gyerekek a térdelést, a hátat fordítást, a hasalást a lovon. A lovastorna önmagában egy önálló sportág, ami lovaglás előtti alapozásnak is kiváló. A gyerekek egy hordón, a mű lón tanulják meg a gyakorlatokat, hogy ne a ló hátát terheljék. A táborban 16 gyermek vett részt, akik elmondásuk szerint jól érezték magukat.
Fodor Balázs Bence és Bódai Gergő mindketten köszönetüket fejezték ki szüleiknek, hogy eljöhettek a lovastorna táborba, ami nagy élményt jelentett számukra. Mindkét fiú nagyon szereti a lovakat, szerintük nem volt nehéz megtanulni a gyakorlatokat. A fiúk a jövőben is szeretnének majd lovagolni, hiszen itt nagyon megkedvelték ezt a sportot.
A táborok rendkívül népszerűek voltak a gyerekek körében, több mint 160-an vettek részt a jó hangulatú nyári programon.


Képek:


Címkék: nyári tábor | JMSZK
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!