Haladás győzelem a nyugati rangadón


2010-05-02 11:32:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


6000 néző látogatott ki a Rohonci útra, ahol a hazaiak a Rózsa – Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth – Simon Á., Molnár, Halmosi – Nagy, Oross, Sipos összeállításban futottak ki a pályára. Véber mester Bárányos, Gyömbér, Bali, Rajnay, Heffler és Orosz távollétében a Szűcs – Quintero, Tóth G., Farkas A., Mészáros – Rebryk, Varga G., Fűzfa, Granát – Jovánczai, Abwo kezdőnek szavazott bizalmat. A kezdeti tapogatózás után a 20.perc hozta a nyugati derbi első találatát: Oross indította a jobb oldalon Nagyot, aki betört a tizenhatoson belülre, a kifutó Szűcs pedig elütötte. A megítélt tizenegyest Tóth értékesítette 1-0. Szűk 10 perccel később megduplázta előnyét a Hali, amikor Oross középre gurítását Halmosi helyezte a hálóba 2-0. Szinte a középkezdésből szépített a Lombard, Jovánczai 16 méterről emelt kapura, a kint álló Rózsa felett elment a labda, és a kapufát is érintve a felső sarokba hullott 2-1. Fél óra játék után Szűcsnek kellett bravúrt bemutatnia, a pápai hálóőr Sipos szabadrúgását követően Oross fejesét tolta szögletre. A 75. percben egyenlítettek a mieink, a szünetben beállt Sarus nyolc méteres lövése Lengyel lábán megpattanva vágódott a jobb alsó sarokba 2-2. Öt minutummal később Vad II játékvezető újabb tizenegyessel ajándékozta meg a hazaiakat, Keneseit Farkas Attila rántotta le a 16-oson belül, a büntetőt Kenesei laposan a jobb alsó sarokba rúgta, 3–2, ráadásul az esetet követően a reklamáló Sarust kiállította Vad II István. A 4-2-es végeredmény a 86. percben alakult ki, Tóth Péter rúgta előre a labdát, Tóth Gábor elszámította az ívet, Kenesei pedig 12 méterről a vetődő Szűcs mellett a kapu közepébe bombázott.
A Lombard ezzel a vereséggel visszacsúszott a tabella 12. helyére.

Reakciók:

Róth Antal (Haladás): - Anyák napja alkalmából szeretnék köszönetet mondani az édesanyáknak, külön is a Haladás-labdarúgók édesanyjainak: büszkék lehetnek fiaikra. Ha nem is játszottunk jól, de remek hozzáállással és hatalmas szívvel futballozva szereztük meg a játékosok és a szurkolók által is hőn áhított három pontot. Természetesen láttuk a hibákat is, görcsösek, olykor pontatlanok voltunk, de a játékosok kivétel nélkül nyerni akartak. Örülök, hogy ma a csapat és a szurkolótábor egymásra talált, remélem ez így marad a jövőben is.

Kovács László: - Szakmailag nem akarom értékelni a mai mérkőzést, a többiről kérdezzék meg a játékvezetőt. Ennél többet nem kívánok mondani.

A 25. forduló további eredményei:
Ferencváros – Újpest 0-1
MTK – DVSC 2-3
Nyíregyháza – KTE 2-3
Paks – Győr 1-1
Vasas – Honvéd 2-2
Kaposvár – Videoton 1-3
A ZTE – Diósgyőr mérkőzést vasárnap 17:30-kor rendezik.
(Forrás: nso.hu)


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!