Bontják a színpadot a kastély mögött


2017-08-21 22:36:33  | cikk: HuHa  | 


Bontják a színpadot a kastély mögött főképe
A nézőtér és az egykori kiszolgáló épület elbontása után megkezdte a színpad bontását is a Városgondnokság. A rendkívül zajos munkák hétfőnkét zajlanak, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. törőfejes gépe ekkor töri a vasalt beton építményt, a Városgondnokság munkatársai pedig szétvágják az erősítő vasakat, és teherautóval elszállítják a törmeléket.
-Egyeztettem a Városfejlesztő ügyvezetőjével és a kastélyt üzemeltető Pápai Platán Kft. vezetőjével és arra az egyezségre jutottunk, hogy a kastély vendégforgalmát nem zavarjuk a zajos munkafolyamattal, így azt csak a hétfői napokon végezzük. A hét többi napján munkatársaim kibontják a vasakat és elszállítják a törmeléket, így a következő hétfőre újabb bontási területet biztosítanak a törőgépnek – magyarázta Bakó István, a Városgondnokság igazgatója. Mint megtudtuk, várhatóan szeptember végére végeznek így a színpad bontásával, mely körülbelül 200 köbméter anyag – vasaltbeton, kavics és törmelék – eltávolítását jelenti.

Rendkívül zajos munkafolyamat a betonszínpad széttörése - csak hétfőn dolgozik a törőfejes gép, hogy a kastély működését ne zavarja

Az egyre tisztuló kastély mögötti – a projektben Várdombnak nevezett – területen folyó munkákat ma Áldozó Tamás polgármester is megtekintette. Érdeklődésünkre elmondta, a Zöld Város projektnek - melynek keretében új szabadtéri színpad készül és megújul a Várkert illetve az Erzsébet liget – rendkívül szigorú belső korlátai vannak, pontosan meghatározva, hogy az 1 milliárd forintos forrásból mennyi pénzt lehet például bontásra fordítani. Ebbe a két százalékos keretbe biztosan nem fér bele minden bontási munka költsége, így az önkormányzati cégek szabad kapacitását kihasználva előkészítik a területet a későbbi munkálatokhoz. Ezzel a város tíz millió forintnál is többet takarít meg.

Nagy mennyiségű vas nehezíti a bontást

A városvezető arról is szólt, hogy a bontással párhuzamosan az építés előkészítése is folyik, jelenleg a szabadtéri színpad tervezőjének kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás zajlik és várhatóan szeptemberre lesz ismert a tervező.
-A Zöld Város projektet több elemre bontottuk, szétválasztottuk az egyes feladatokat és más fogja tervezni a szabadtéri színpadot és más a Várkert többi részét – magyarázta a polgármester. Megerősítette, a következő évi városi ballagás már az új szabadtéri színpadon lesz, de ez nem jelenti azt, hogy a teljes színházi tér elkészül: a terület megvilágítását szolgáló rendszer kiépítése későbbre is maradhat, hiszen egy délelőtti rendezvényhez nem szükséges a világítás.
Az építési munka két részből fog áll, egyrészt a most homorú, kissé arénaszerű területet fel kell tölteni, hogy homogén, egybefüggő sima felületté váljon, és ezt követően kell majd kiépíteni a mobil nézőtér pilléreinek befogadó betonelemeit. A tervek szerint ezek a munkák jövő év márciusában kezdődnek meg, így május elejére, a ballagásra elkészül és a szükséges használatba vételi engedélyeket is be tudják szerezni.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!