Kiállítás zenével fűszerezve


2017-08-21 20:14:07  | cikk: ha  | 


Kiállítás zenével fűszerezve főképe

A Tapolcafői Zenélő Esték-sorozat immár 69. alkalmán ismét a művészeteké volt a főszerep. Szűcs Zoltán képei és Tolcsvay Béla Kossuth-díjas énekmondó, zeneszerző koncertje ismét egy feledhetetlen program volt. A helyszín ezúttal is a település református temploma volt. A lelkész, Apostol Pál szervezi meg időről-időre ezeket az eseményeket. Az érdeklődők rendszerint Pápáról és Tapolcafőről érkeznek.


A lelkészi köszöntő és Kincses László versmondása után Tolcsvay Béláé volt a főszerep. Gondolatébresztő átkötő szövegei foglalták keretbe a népdalokat, ismert slágereket, énekeket. Mint mondta, nem készül konkrét műsorral egy-egy fellépésre. Az első dalok adottak, aztán a közönséghez igazítja a repertoárt. Vallja, hogy minden új közönség egy-egy premier, a hallgatóság szívéhez kell szólni.


Szűcs Zoltán a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanára, gyógypedagógus. Gyermekkora óta szívesen rajzol, fest, nagyon jó tanárai voltak. A pályaválasztásnál ugyan nem a művészetek felé fordult, de munkájában is használja rajztudását, tehetségét. A gyerekeknek tart például szakkört, mint mondta, a képzőművészet segít a képességfejlesztésben és sikerélményt ad a tanulóknak egy-egy jól sikerült alkotás.


25 éve készít festményeket, szívesen örökíti meg a szép tájakat, de kedveli az egész alakos kompozíciókat is. Eleinte a valósághű ábrázolásra törekedett, aztán az impresszionizmus és a pointilizmus hatott munkásságára. Határozott elképzelésekkel fog a festéshez, tudatosan, lendületesen dolgozik. Számára fontos, hogy örömet szerezzen képeivel, hogy a kiállításlátogatót szép élményhez jutassa. A Templomgalériába ez eltelt évtizedek alkotásai közül válogatott. Ez a negyedik önálló tárlata. A kiállítást Molnár László, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanára ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A tárlat szeptember 10-ig tekinthető meg a tapolcafői református templomban.


A rendezvény szép pillanata volt, amikor Apostol Pál lelkész megköszönte a gyülekezetnek, a konfirmált gyerekek szüleinek, hogy adományaikkal lehetővé tették, hogy új tölgyfaajtó kerülhessen a temlomra. Az ajtó elkészítésében részt vállalt mesterek munkáját plakettel köszönte meg Apostol Pál.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!