Új esetkocsi a pápai mentőállomáson


2017-08-21 13:55:44  | cikk: Babos Petra  | 


Új esetkocsi a pápai mentőállomáson főképe
Egy új esetkocsival bővült a pápai mentőállomás gépparkja a közelmúltban. A gépjármű nagyobb, mint a társai, több hely van benne és egyéb felszereltségében is túlmutat a többi mentőautón. Major Roland mentőállomás-vezető elmondta, hogy idén kormányzati forrásból 193 mentőautó beszerzésére nyílt lehetősége az Országos Mentőszolgálatnak. A flotta az idejét kifutott autókat váltja, Pápán egy 13 éves mentőautó került ki a gépjárműparkból, s ennek a helyére állt be a vadonatúj esetkocsi. A gépjármű felszereltsége hasonló az előző esetkocsihoz. A 165 lóerős, automataváltós Mercedes típusú kocsi tökéletes biztonságtechnikai kiegészítőkkel és GPS-szel van ellátva. A hordágyat a különböző megbetegedésekhez tudják állítani, így különböző fektetési módokat tudnak alkalmazni.
A gépkocsi fény és hangtechnikája is megújult. A szirénák hangja erősebb, mint a korábban használt típusoké, a színes villogót pedig pár kilométer távolságból, akár nappal is azonnal észre lehet venni – tudtuk meg a mentőállomás-vezetőjétől, aki hozzáfűzte, összesen négy mentőautóval dolgoznak, az esetkocsi személyzete egy gépkocsivezetőből, egy mentőtisztből és egy mentő szakápolóból áll, a hét minden napján 0-24 óráig van szolgálatban.

Képek:


Címkék: mentő
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!