Sikeres volt a 17. pápai érem- és fegyverbörze


2017-08-21 08:27:02  | cikk: Babos Petra  | 


Sikeres volt a 17. pápai érem- és fegyverbörze főképe
A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete pápai csoportja augusztus 12-én a dunántúliakat csábította el, vagyis hagyományosan a Dunántúl különböző részeiről képviseltették magukat a gyűjtőtársak. A rendezvénynek az idei évben is a Petőfi Sándor Gimnázium tágas aulája adott otthont.
- Tizenhetedik alkalommal rendeztük meg az érem- és fegyverbörzénket, folyatva a város kezdeményezte régi hagyományt. A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete augusztusban tartja vándorgyűlését, ami a legnagyobb ilyen jellegű rendezvényünk. Pápai Hősök Napja a múlt hétvégén volt, ezért mi ezt a vasárnapot választottuk – tudtuk meg Lóky Györgytől, aki hozzáfűzte, a rendezvényre előzetesen százhúsz asztalfoglalás érkezett, ami legalább ennyi gyűjtőt, de ennél több gyűjteményt jelent.
A találkozón a numizmatikai és militáriai kincsekre bukkanhatott a hozzáértő szemlélődő.
Mint minden pápai találkozóra, erre is helyi pénz készül, az ötszáz forint névértékű bankóval a büfében lehet fizetni. Az egy dukát értékű papírpénzen az Arany emlékév kapcsán, Arany János mellképe látható. Lóky György kiemelte, hogy sokan már ezt is gyűjtik, fel-feltűnik az országos, regionális börzéken.
A kiállítást kisárverés és tombolasorsolás színesítette.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!