Családi vetélkedővel és zenés strandpartival ünnepelt a Várkertfürdő


2017-08-20 14:36:38  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Családi vetélkedővel és zenés strandpartival ünnepelt a Várkertfürdő főképe
Múlt vasárnap ünnepelte 14. születésnapját a Várkertfürdő. A jeles eseményre egész napos programmal készültek, ám az időjárás ezúttal sem fogadta kegyeibe a strandra szervezett rendezvényt. Akik mégis a pápai fürdőt választották az erősen felhős, szeles időben, nem csalódtak és remekül érezhették magukat.

A családi vetélkedőn kicsik és nagyok együtt játszottak

A délelőtti családi vetélkedőre több tucat család nevezett be, kicsi és nagyobbacska gyermekek, szülők és nagyszülők egy-egy csapatot alkotva járták végig a 10 állomást, ahol főként a Várkertfürdő szolgáltatásaihoz kapcsolódó feladatokat kellett megoldaniuk. A játékos feladatok között volt kincskeresés a strand nagy sportmedencéjének sekély vízű részén, a csapatok tagjainak együtt kellett lecsúszniuk a családi csúszdán, a Levendula koktélbárban egy-egy különlegesség alkotórészeit kellett ismerniük, a játszóházban kézműves tevékenység várta őket, a konditeremben erőnlétükről adhattak tanúbizonyságot, de volt 13+1-es totó a fürdőről és bringóhintózás is. A szervezők mókás feladatokat is kitaláltak: az uszodában a felnőtteknek úszógumival kellett teljesíteniük a kijelölt távot, a Kistappancs medencéből pedig horgásznak öltözve halacskákat kellett kifogni. Ez utóbbi helyszínen Poráczky Tünde, a gyógyászati központ recepciójának vezetője volt a játékmester. Mint mondta, mindenre felkészültek, a gyermekeknek gumicsizmába, viharkabátba és horgászsapkába kellett öltözniük és legalább három halat kifogniuk.
-Akik szélcsendben érkeztek, azoknak könnyebb dolguk volt, mert az erős szél bizony elsodorta a horgot. De mindenki nagyon ügyes volt, sőt a felnőttek is kipróbálták a horgászatot. Előbb csak jótanácsokat adtak a kicsiknek, hogyan fogják ki a halakat, aztán pedig ők is megpróbálták.

Nem volt egyszerű kifogni a halacskákat

A koktélbárban is közösen oldották meg a feladatokat. Először egy kvíz  várta őket, melyben ki kellett választani, hogy melyik koktél milyen összetevőkből áll, aztán pedig egy koktélt meg is kellett kóstolni és felismerni.
-Már csak két feladat van hátra, a többit sikerült teljesítenünk – mesélte Kubica Ágnes, aki családjával Pápáteszérről jött el a pápai fürdőbe. Az ötfős csapat nagy lelkesedéssel járt állomásról-állomásra és sokat nevettek a feladatok megoldása közben.
-A feladatok többnyire egyszerűek, kis szerencsével könnyen megoldhatók és nagyon szórakoztatóak – tette hozzá Kubicza Péter Levente. Mint megtudtuk, nyáron többször is eljönnek a pápai strandra és nagyon jól érzik magukat, tetszik nekik, hogy sok a medence és jók a csúszdák.
A Szeder család Mosonmagyaróvár mellől érkezett a pápai fürdőbe, a szomszédos kempingben laktak néhány napig, így kapcsolódtak be a születésnapi programba. A szülők mellett két kisgyermek vett részt a családi játékban, s mindannyian élvezték a közös programot.
-A csúszdázás és a kincskeresés még hátravan, a többi feladatot már teljesítettük – mondták mosolyogva. Ők úgy tervezték, hogy egészen estig maradnak és mindent kipróbálnak a fürdőn. A játékban résztvevő családok a tíz feladat teljesítése után ajándékot kaptak, egy-egy családi belépővel invitálta visszatérésre őket a létesítmény.

A habparti ezúttal is óriási siker volt

Kora délután zenés gyermekprogram várt a kicsikre, bár a hűvös időben nem sok apróság énekelt együtt Pápai Musical Stúdió énekeseivel. A habparti azonban a fázósabbakat is kicsábította a strandra, s két órán keresztül lubickoltak a derékig érő fehérségben, aztán pedig közös vízi tornán mozgathatták meg tagjaikat a fürdőzők.
A délutáni program a hagyományos Strandszépe választással folytatódott. Ezúttal csupán hat ifjú hölgy nevezett a versenyre, őket azonban népes közönség buzdította. A fürdő legszebb lányának járó koronát és ajándékot végül a győri Hanz Bianka vehette át, aki nem először indult a Várkertfürdő szépségversenyén. Az eredményhirdetés után a 22 éves hölgy azt mesélte, évente többször is eljönnek Pápára fürödni a családdal, és mindig nagyon jól érzik magukat. A versenyről úgy fogalmazott, nagyon izgult és nagyon boldog, hogy idén ő nyerte el a Strandszépe címet.
Biankáról megtudtuk, 11 éve versenyszerűen táncol latin táncokat és ez ad némi magabiztosságot számára a színpadon, no meg persze az alakját is formálja.
-Sok zöldséget és gyümölcsöt eszem és szeretem a húst is, de a versenyek előtt mindig nagyon oda kell figyelni az étrendünkre. A testápolásban, bőrápolásban megtaláltam azokat a termékeket, amik nekem valók, így ezeket használom rendszeresen. De mindezek mellett szerintem egy nő szépsége a kisugárzásában rejlik, ez nagyon fontos a szép formák mellett – osztotta meg velünk a szépség fogalmával kapcsolatos gondolatait.

Hat ifjú hölgy indult a Strandszépe címért

A születésnapot az egyik legnépszerűbb hazai partizenekar koncertje zárta: a Vegas Showband ezúttal is nagyszerű bulit tartott a legismertebb hazai és világslágerek előadásával, a lelkes, ám kisszámú közönség pedig remekül érezte magát együtt énekelve a zenészekkel a dalokat.
-Örömmel ünnepelek, bár kicsit elszomorít bennünket, hogy az időjárás sosem kedvez a születésnapi rendezvényeinknek. Ettől függetlenül, azt hiszem kiváló hangulatban telt a nap és jó volt együtt ünnepelni a vendégekkel és munkatársainkkal – mondta kora este Nagy Zsolt vezérigazgató. Hozzátette, igyekszik olykor külső szemlélődő szemével nézni a létesítményt, meglátása szerint nagyon szép a pápai fürdő, boldog és büszke arra, hogy itt dolgozhat, és napról napra igyekszik jobbá tenni a létesítményt.
-A jövőre nézve nagyon sok és szép tervünk van, készen állnak a fejlesztési koncepcióink, és ha sikerül őket megvalósítanunk, akkor évről-évre egyre nagyobb szülinapi partikat szervezhetünk - fogalmazott.

Képek:


Címkék: Várkertfürdő
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!