Lóerők, szórakozás, jótékonyság


2017-08-20 09:08:00  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Lóerők, szórakozás, jótékonyság főképe
Közel 200 autó és legalább 500 érdeklődő vett részt tegnap a 2. Jótékonysági Márkafüggetlen Autós Találkozón a Petőfi Sándor Gimnázium melletti területen. A civil kezdeményezésként - Mayer Sándor, Mayer Dávid, Kurai Ádám, Szalóky Helga, Polgár Tibor, Horváth Lívia, Hajas Ildikó, Berkes Gergely és Torbó János által szervezett találkozó az idei évben is kettős jótékony célt szolgált. Egyrészt a Gróf Esterházy Kórház Gyermekosztályának, másrészt a Második Esély Állatmentő Csoportnak gyűjtöttek a négykerekűek szerelmesei.
Torbó János, a rendezvény egyik szervezője hírportálunknak elmondta, igyekeztek változatos programot összeállítani, így felni-kitartó versenyt, hengerfej hajító versenyt, kipufogó hangnyomás versenyt, sör és üdítőivó versenyt és autós limbót is rendeztek. A gyerekek szórakoztatásáról a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja és tatai Mozgó Játszótere gondoskodott, akik légvárral, óriás játékokkal, kézműves foglalkozásokkal és „Fogadj örökbe egy könyvet” programmal várták a családokat. Torbó Jánostól megtudtuk, a találkozót egy évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal hívták életre, és amellett, hogy találkozási lehetőséget kívántak biztosítani a járműveikre büszke autótulajdonosoknak, mindenképpen szerettek volna jótékonykodni is. Így esett a választás az állatmentő csoportra, illetve a gyermekosztályra, hiszen meggyőződésük, hogy ott jó helyre kerül az adományuk.
A találkozó sikerét az érdeklődők és a bemutatott autók magas száma mellett az mutatja legjobban, hogy a Második esély Állatmentő Csoportnak valamivel több, mint 150 kilogramm állateledelt gyűjtöttek össze, a kórház gyermekosztályának pedig 160.000 forint adományt lesz lehetőségük átadni a közeljövőben.
Torbó Jánostól megtudtuk, a szervező csapat nagyon örül a rendezvény sikerének, s már most vannak ötleteik a jövő évi találkozóval kapcsolatban.

Képek:


Címkék: adomány
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!