Akinek az életmentés a hivatása - Új vezető a pápai mentőállomás élén


2017-08-17 21:29:54  | cikk: Babos Petra  | 


Akinek az életmentés a hivatása - Új vezető a pápai mentőállomás élén főképe
Július 1-je óta új vezetője van a Pápai Mentőállomásnak. Major Roland 1993 óta dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál bátyja ösztönzésére, aki sokat mesélt neki a mentőzésről, s ezért választotta ezt a hivatást. A fiatalember pályafutását az Ajkai Mentőállomáson kezdte, majd 1996 februárjában került át a pápai állomásra, ahol azóta is végzi munkáját mint mentő szakápoló.
Mint mondta, ahogy megszólal a csengő, megkapják a riasztást, azonnal indulnak a helyszínre, ahol a legjobb tudásuk szerint látják el a beteget.
-S hogy mi a mentős szakma szépsége? Segíteni a bajban jutottakon – válaszolja a mentőállomás- vezetője, aki hozzáfűzte, mindig akadnak olyan esetek, amelyeket nehezebb feldolgozni, de a sikerélmény mindig átsegíti őket a nehéz időszakokon. Vannak azonban olyan történések is, amelyeket egész pályafutásuk alatt sem lehet elfelejteni, de mindig menni kell tovább, s csinálni – fűzte hozzá, majd elmondta, nagyon sok sikeres újraélesztésben vett részt, s jó érzéssel tölti el, amikor az utcán egy-egy olyan beteg, akit újraélesztettek, megállítja őt, s megköszöni a munkájukat.
Major Roland nyolc évig volt mentőállomás-vezető helyettes, sokban segítette Kürti József munkáját. Amikor áprilisban lemondott, a vezetőség Major Rolandot kérte fel, mint megbízott állomásvezetőt. Ebben az időben kiírták a pályázatot, amit Major Roland megpályázott és elnyert, s azóta is kihívásként tekint e feladatra. Mint mondta, az adminisztratív és szervezési része több a feladatkörnek. Mentő gépkocsin csökkent óraszámban teljesít feladatot, ami elmondása szerint hiányzik is neki.
Major Roland kiemelte, sok pozitív visszajelzést kapott eddigi munkájáról mind a kollektívától, mind pedig a vezetőségtől, ami hozzásegíti, hogy a jövőben még nagyobb lelkesedéssel és odaadással végezze felelősségteljes munkáját.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: mentő
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!