A kimaradt lehetőségek ellenére biztatóan kezdett a Perutz


2017-08-12 21:06:28  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A kimaradt lehetőségek ellenére biztatóan kezdett a Perutz főképe
Az ESMTK otthonában, a legutóbbi NB III-as bajnokság közép csoportjának 9. helyezettje, a Pénzügyőr SE ellen vágott neki a harmadosztályú pontvadászatnak a Pápai Perutz FC. Marton Miklós csapata pontért, pontokért utazott a fővárosba, ahol két, a nyáron komoly változásokon átesett együttes csapott össze, mindkét alakulatnál ugyanis nagy volt a játékosmozgás. A vendégeknél a kezdő 11 összeállításakor sérülések is nehezítették a vezetőedző dolgát – Böröczky Bálint bokasérülés miatt még a kispadra sem ülhetett le - a pápaiak kezdőjében nyolc új igazolás kapott helyet, a Perutz a Sánta – Domján, Kovács, Császár, Kozma – Hanzl, Nagy – Németh, Szabó, Baldauf – Skriba összeállításban rohamozta a hazai kaput.
Nem kezdte megilletődötten a meccset a Pápa, hiszen az első 45 percben abszolút kezdeményezőleg lépett fel, irányította a játékot, több ígéretes lehetőséget is kidolgozott,  sőt ziccereket is kialakított, igaz ezek kivétel nélkül kimaradtak, így 0-0-val fordultak a felek. A második félidő nyolcadik percében aztán egy pontrúgás után a mieink hibáját kihasználva Feil Máté révén megszerezték a vezetést a hazaiak, ami érthető módon megzavarta az addig koncentráltan és önbizalommal futballozó Perutzot. Rövid idő alatt aztán rendezte a sorokat Marton Miklós csapata, ám hiába akadtak a mieink előtt újabb egyenlítési lehetőségek, nem sikerült betalálni, ezzel 1-0-ra nyertek a vendéglátók.

Marton Miklós: Egy hajtós masszív ellenféllel találkoztunk, sajnálom ezt a meccset mert nem játszottunk rosszul. Sajnos folytatódik az a tendencia, amit az edzőmeccseken is láttam, miszerint nem tudunk élni a kínálkozó lehetőségekkel. Ha mi rúgjuk az első gólt, biztos vagyok benne, hogy nem távozunk pont nélkül. Jövő hétre az előrefele játékban kell javulnunk, és ha megtaláljuk a góllövő cipőnket nem lehet baj.

Varga Balázs: Egy jó ellenfelet sikerült legyőznünk, ezért is különösen értékes ez a három pont. Az első félidőben nem voltunk kellően bátrak, nem vállaltuk fel úgy a játékot, ahogy azt elvárom és ahogy azt gyakoroljuk az edzéseken. Több esetben nem védekeztünk jól elől és a középpályán, de így sem voltak hátul problémáink. A folytatásban sokkal jobban játszottunk és határozottabbak voltunk a labdaszerzésekben, valamint a támadó harmadban is. Vezetésünk után több gólhelyzetet kialakítottunk, több gólt is szerezhettünk volna, de nem vagyok elégedetlen, hiszen a játékosok mindent megtettek a sikerért és el is érték. (www.penzugydrukker.hu)

Labdarúgó NB III, 1. forduló

Pénzügyőr SE – Perutz FC 1-0 (0-0) gsz: Feil

Pénzügyőr SE: Czuczi M. - Buzás V., Majoros Á. ('84 Sztrunga), Luczek D., Bíró J. - Orbán P., Szigeti A., Despotovic V. ('60 Karvalic), Feil M. ('87 Nagy) - Szabó B. Kovács J.

Perutz FC: Sánta – Domján, Kovács ('43 Horváth T.), Császár, Kozma – Hanzl, Nagy ('80 Szép) – Németh, Szabó, Baldauf ('69 Koncsag) – Skriba

A pápai csapat augusztus 19-én debütál a hazai közönség előtt, 17:30 perces kezdéssel az Ajka lesz az ellenfél.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: Perutz
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!