A gyerekekért dolgoznak


2017-08-08 09:36:44  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A gyerekekért dolgoznak főképe
A Judo a Pápai Sportért Alapítvány meghívására a Veresi Küzdősport Egyesület vezetője és edzője, Ilyés Gyula VI.danos mester látogatta meg családjával a Bakony Judo Klub jelenlegi és leendő edzőit, a találkozó központi témája az óvodás és kisiskolás korú gyermekek judo képzése volt. A klub kötelékéből szinte minden edző és edzőjelölt részt vett a jó hangulatú, baráti eszmecserén, hogy szeptembertől a megújult rendszer szerint tudják tanítani a jövő bajnokait. Mezei Csaba, a pápai klub edzője érdeklődésünkre elmondta, rendkívül hasznos volt az összejövetel, melyen rengeteg új információt kaptak, amiket az ősszel újonnan induló minijudo foglalkozásokon is alkalmazni fognak.
- Némiképp átalakul a struktúra a szeptemberi kezdéstől, korábban az volt a tendencia, hogy az ovijudo után egyből a haladók edzésén találták magukat a fiatalok, ami nem minden esetben volt jó döntés, nagy volt a lemorzsolódás. Most úgy döntöttünk az edzőkollegákkal, hogy beiktatunk egy köztes csoportot, ahol Balikó András vezetésével a 6-7-8 éves gyerekek tovább tudják csiszolni megszerzett tudásukat, ezáltal később könnyebb lesz egy újabb lépcsőfokot megtenni. Ebben nagy segítségünkre van meghívott vendégünk, aki egyben egyik szakmai példaképem is. Ilyés Gyula tapasztalatával, nagyon sokat segített nekünk, mindannyian értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk, szeretnénk az ő edzői szemléletét Pápán is meghonosítani.
A pszichológusként, mentális trénerként és coach-ként is tevékenykedő veresegyházi mester kiválónak minősítette a Pápán folyó munkát, mint mondta, saját gyermekét is nyugodt szívvel bízná a pápai edzőkre. – Hosszú évek óta kifejezetten jó kapcsolatot ápolok a pápai egyesülettel, így nagyon szívesen jöttem el a családommal. Több téma is felmerült a délután folyamán, sok hozzáértő kérdést kaptam, ezáltal egy nagyon hasznos interaktív beszélgetés alakult ki, bízom benne, hogy ennek a jövőben is lesz folytatása – mondta a szakember.
Az ovi-, és minijudo foglalkozások ősszel folytatódnak a Pápai Küzdősport Centrumban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!