Rekordokat döntögetett a Várkertfürdő a héten


2017-08-06 19:38:19  | cikk:  | 


Rekordokat döntögetett a Várkertfürdő a héten főképe
Rég nem látott számú vendége volt a héten a Várkertfürdőnek. Hétfőtől (vasárnap kivételével) minden nap meghaladta a vendéglétszám a 2000 főt: csütörtökön például 2306, pénteken pedig 2324 fürdőző volt a létesítményben – ez a hétköznapok vonatkozásában rekordnak számít. Szombaton közel 3200-an választották a pápai strandot pihenésük helyszínéül, ami szintén a pápai strand népszerűségét igazolja. De nem csak ez a nagy kánikulát hozó hét volt ilyen eredményes, a létesítmény első félévi eredményei is jobbak a múlt évinél – tudtuk meg Nagy Zsolttól.

Az idei nyarat sokáig fogjuk emlegetni - fogalmazott Nagy Zsolt vezérigazgató

A vezérigazgató emlékeztetett, a kormány a múlt évben kiváltotta a gazdasági társaság beruházási és egyéb hiteleit, így az idei esztendőben már nem terheli törlesztés a céget, ami jó likviditási helyzetet biztosít és nagyobb mozgásteret enged a fürdőnek, az elmúlt évekénél. A létesítmény bevételeinek egy részéből fejlesztésre is fordíthatott: az év elején új wellnessközpontot alakítottak ki a termálfürdő emeletén, nyárra pedig a strandon végeztek kisebb beruházásokat. Így például automatizálták az Adrenalin csúszdatorony indítókapuit és új játékot telepítettek a Kistappancs és Nagytappancs medencébe.
-Az idei nyár eddig felülmúlta az elmúlt néhány év minden adatát. Június és július hónapban nagyon sok vendég kereste fel a fürdőnket. Míg egy évvel ezelőtt júniusban 24 ezer látogatónk volt, addig az idén meghaladtuk a 30 ezret. A júliusi hónapnak még nincsenek meg a végleges számai, de az már látszik, hogy a tavalyihoz képest ebben a hónapban is 5-6 ezer vendéggel többet fogadtunk – osztotta meg az eredményeket hírportálunkkal Nagy Zsolt.

Új vizes játékot kapott a Nagytappancs medence

Arra a kérdésre, hogy mi lehet ennek a jelentős létszámkülönbségnek az oka, elmondta, elvitathatatlan, hogy a forró nyár nagyon sok vendéget csalogat a fürdőbe, de nem csak emiatt mutatkozik a vendéglétszámban ilyen többlet.
-Nagy erőforrásokat fordítottunk a marketing tevékenységre, olyan területeket is elértünk itt a Dunántúlon, ahol korábban kevesebbet népszerűsítettük a fürdőt. Győr és környéke mindig is kiemelt küldőterület volt, onnan most is nagyon sok vendég érkezik hozzánk, de az idén Székesfehérvárt és környékét, valamint Mosonmagyaróvárt is kiemelt területként kezeltük, és a vendégregisztráció azt mutatja, hogy eredményesek voltunk.
A Várkertfürdő évek óta vizsgálja, honnan érkeznek hozzá a vendégek, a havonta készített irányítószámjegyzéket térképre vetítve pedig jól látszik, hogy a Balatontól északra, szinte nincs olyan település, ahonnan ne lenne látogatója a létesítménynek.

Zöld színnel jelölték a küldőtelepüléseket

Nagy Zsolt arról is szólt, a forró napokra külön készül a létesítmény, hogy a vendégek zavartalanul és biztonságban tölthessék szabadidejüket, így több úszómester van szolgálatban, egészségügyi szakembert is foglalkoztatnak, a kiszolgáló egységekben teljes kapacitással dolgoznak és akár hat belépési pontot is biztosítanak a látogatók számára.

Több úszómester dolgozik és mentős is van a forró napokon a strandon

A fürdőzés mellett programok is várják a látogatókat a Várkertfürdőben, múlt pénteken tartották meg a Strandok éjszakája elnevezésű rendezvényt, tegnap a Csobbanj Európával programnak adtak helyet, augusztus 13-án, vasárnap pedig a fürdő 14. születésnapját ünneplik egész napos strandpartival. A jövő vasárnapi rendezvényen délelőtt játékos családi vetélkedő keretében ismerkedhetnek meg a vendégek a fürdő szolgáltatásaival, kora délután zenés gyermekműsor várja a kicsiket, 14 órától habpartit tartanak, és 16 órakor kezdődik - a minden évben nagyon népszerű - Strandszépe választás. A szülinapi parti vendége lesz Magyarország egyik legnépszerűbb partizenekara, a Vegas Showband, a legjobb hazai és külföldi slágereket felvonultató zenekar 17 órától buzdítja táncra a vendégeket. Mint megtudtuk, az idei szülinapi rendezvényről sem hiányzik majd a nyereménysorsolás, melyre sok ajándékkal készül a létesítmény.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!