Jó hangulatú városrészi nap a Tókertben


2017-08-06 12:59:49  | cikk: Babos Petra  | 


Jó hangulatú városrészi nap a Tókertben főképe
Kegyes volt az időjárás a Tókertben élőkhöz tegnap, hiszen a kánikulai meleg helyett, kellemes, kissé szeles időben kezdődött a főzőverseny a Spartacus-pályán. A városrészi napok hagyományaihoz illően a délelőtt itt is a főzés jegyében zajlott. Többnyire árnyas fák alatt állították fel bográcstartó vasaikat a lelkes csapatok – összesen kilencen neveztek be a versenyre –, hogy délben finom ételekkel nyerjék el a rendezvényre kilátogatók és a zsűri tetszését. A főzők között voltak más városrészi rendezvényen szerepet vállaló állandó társaságok és persze képviseltették magukat a tókertiek is, baráti társaságok, a városrészen működő intézmények, szervezetek mutatták be szakácsmesterségüket, idén is, az előző évekhez hasonlóan nagy sikerrel.
A Második utca Bt. csapata harmadik éve ragadott fakanalat, idén csülkös-babgulyást készítettek. Schlechtné Kósi Ildikó, a csapat koordinátora elmondta, a vidám, baráti-bográcsos társaság ismét örömmel nevezett a versenyre, s a munkából mindenki kivette a részét. Gondosan megtervezték, hogy mivel rukkoljanak elő ezen a megmérettetésen. A Második utcai tagok szívüket-lelküket kitették, hogy elnyerjék a zsűri és a vásárlók ízlését. Ebben a főszakács, Laza Ferenc segített, aki speciális és titkos receptjével igazi hagyományos, ám mégis különleges ételt varázsolt a bográcsba.
A Második utca Bt. csapata
A főzéssel egy időben megrendezték az I. Tókert Kupát, amelyen hat csapat játszott, a dobogó felső fokára a Kiliáni Ördögök állhattak.
Miután kiürültek a bográcsok, megtartották a főzőverseny eredményhirdetését. A zsűri döntése értelmében a gasztronómiai viadalt a Tókertben idén a nyugdíjasok tapasztalt csapata nyerte, a második helyen stílszerűen a Második utca Bt. csapata végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a tűzoltóság csapata állhatott fel. A főzőverseny az idei évben is jótékony célt szolgált, az ételekből vásárlók adományaiból 150.000 forint gyűlt össze, melyet a szervezők a Nátuskerti Óvoda javára ajánlottak fel.
Horváthné Végh Judit tagóvoda-vezető elmondta, fontosnak tartották, hogy mivel óvodájuk kapta az idei bevételt, így ők is képviseltessék magukat, s csülkös-babgulyást készítettek.
-8 fős csapatunk szívét-lelkét beleadta a főzésbe. A csapat egyetlen férfi tagja felelt a magyaros ízekért, a hölgyek az előkészületből vették ki a részüket. A tavalyi évben sikerült kialakítani óvodánk udvarán a KRESZ pályát a gyerekek legnagyobb örömére. Idén az adományból az életkorukhoz igazodó futóbicikliket, motorokat szeretnénk vásárolni, hogy játékos formában ismerkedjenek a biztonságos közlekedéssel – tudtuk meg a tagóvoda-vezetőtől.
A Nátuskerti Óvoda lelkes csapata
Délután aztán a gyermekeké volt a főszerep a városrészen, lovaskocsikázhattak, urgálóvárazhattak, trambulinozhattak és kézműveskedhettek a Tókerti Óvoda óvodapedagógusainak közreműködésével. A jó hangulatú délután során színpadra lépett a Munkácsy Zenestúdió és a Rebel Lion Tánc-Sport Egyesület is.
A műsorszámokat követően Császár Endre önkormányzati képviselő és Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a szép számban megjelenteket. A képviselő köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a városrészi nap megszervezésében és lebonyolításában, megköszönte a főzőcsapatok munkáját és az adományozók hozzájárulását az óvoda támogatásához, hogy a kánikulai melegben is vállalták a főzést.
Áldozó Tamás is köszönetét és tiszteletét fejezte ki minden csapatnak, hogy az óvodát támogatta. Mint mondta, a Tókert a város egyik legtradicionálisabb része, olyan városrész, ahol sokkal nagyobb a belső kohézió, mint a város más részén. A Tókertben ma is tudják, hogy ki hol lakik, az emberek jobban összetartanak. Reményeit fejezte ki, hogy ez a 150.000 Ft-os támogatás is az összetartás eredménye volt. Tókertinek lenni jó, s reméli, hogy ezt az érzést tudják erősíteni, s ez még tovább fokozódik - fogalmazott, jó szórakozást kívánva a nap további részéhez.
A megjelenteket Áldozó Tamás köszöntötte
A köszöntők után a Zsoodance Tánc-Sport Egyesület lendületes bemutatóját láthatták, majd az est sztárvendége, BEBE lépett színpadra jó hangulatot teremtve a fesztiválsátorban.
A IV. Tókerti Napot a Rocklife Cover Band bulija zárta a késő esti órákban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!