Eddig tíz nyertes pályázat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban


2017-08-03 21:44:04  | cikk: HuHa  | 


Eddig tíz nyertes pályázat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban főképe
Újabb nyertes pályázatról érkezett meg a hivatalos értesítés az önkormányzathoz – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás polgármester. Mint ismeretes, a város az első körben 14 pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Program kiírásaira, ebből egyet visszavontak, kettőt elutasítottak, tízről már tudni, hogy sikeres volt, egynek pedig még várják a kihirdetését.

A tízedik nyertes pályázat eltér a többitől, ez egy két ütemből álló projekt, melynek most az első részéről érkezett meg az értesítés. A pályázati kiírás a Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi közösségi fejlesztési stratégiához kapcsolódva címet viselte.
-Ez egy olyan pályázat, aminek a végrehajtási módja különbözik az eddig megnyert kilenc pályázatétól, hiszen ezt egy helyi akciócsoport kulcsszereplésével fogjuk végrehajtani. Az akciócsoportot tizenegy intézmény, civil szervezet és gazdasági társaság hozta létre, ez az akciócsoport nyert most 51 millió 125 ezer forintot - az igényelt támogatás felét -, a helyi közösségfejlesztési stratégia kidolgozására – magyarázta a városvezető. A stratégia kidolgozását és elfogadását követően, az akciócsoport pályázatot tud kiírni egy 400 milliós keretre, ami a pályázat második ütemét jelenti. Ez az összeg ugyancsak a megpályázott támogatás 50 százaléka.
-A kidolgozandó stratégia célja, hogy kulturális és közösségi terek infrastruktúráját javítsa és ennek segítségével a helyi közösségszervezésben aktívan közreműködjön – közölte Áldozó Tamás.

Ezen túl már csak egy pályázat kihirdetésére vár a város, ez pedig egy 300 millió forintos projekt, ami önkormányzati épületek energetikai felújítását tenné lehetővé. Ezek között a városi könyvtár és a sportcsarnok energetikai fejlesztése is szerepel.
-Ebben a pillanatban azt mondhatjuk el, hogy 6 milliárd 120 millió 125 ezer forintot nyertünk el a TOP-os pályázati kiírásokon – emelte ki a polgármester.

Áldozó Tamás hozzátette, készül az a kiadvány, mely az első körös pályázatokról tájékoztatja a lakosságot és amelyet augusztus végéig eljuttatnak a pápaiakhoz, ezt követően pedig szeptember 7-ére tervezik azt a közmeghallgatást, ahol várják a helyiek véleményét a projektekről.

A sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, a város készül a második körös pályázatok benyújtására, ezek határideje augusztus 15. Az újabb körben a Zöld Város programot kívánják folytatni a Külső-Várkert rehabilitációjával, új orvosi rendelőt kívánnak kialakítani az Erzsébetvárosban, energetikai felújításra adnak be pályázatot, ami a Türr Gimnázium épületét érinti és egy irodalmi tanösvény létrehozását is tervezik.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: TOP
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!