Több mint másfél millió forintból újult meg a Göncöl utcai játszótér


2017-08-03 17:35:11  | cikk: Babos Petra  | 


Több mint másfél millió forintból újult meg a Göncöl utcai játszótér főképe
Ma vehették birtokukba a gyerekek a felújított Göncöl utcai játszóteret, amely gazdasági szereplők adományának, az Erzsébetvárosi Nap főzőverseny bevételének és önkormányzati támogatásnak köszönhetően újult meg.
Venczel Csaba önkormányzati képviselő elmondta, közös ötletük alapján valósult meg a játszótér felújítás. A támogatók között volt többek között a Cargill Takarmány Zrt., akik 260.000 Ft-tal támogatták a felújítást, de vállalkozók is segítettek, akik az Erzsébetvárosi Napon tombola felajánlást tettek, valamint a főzőversenyen befolyt összeget is erre a célra fordították.
-A tavalyi Erzsébetvárosi nap főzőversenyének és tombolajátékának bevételével már 530 ezer forint állt rendelkezésre, ezt az összeget egészítette ki a Városgondnokság játszóterek felújítására szánt céltartaléka. A felújítás során a Göncöl utca melletti füves terület rendezését, valamint új játékokat - pörgőhintát, mászófalat és rugós hintát szereztek be, de a homokozót, és a padokat is megújították.
Áldozó Tamás polgármester hozzáfűzte, mindig nagy öröm számukra, ha egy felújított játszóteret adhatnak át. Mint mondta, az elmúlt években több játszóteret is átadtak a városban. Felhívta a gyerekek és szüleik figyelmét, hogy vigyázzanak a játékokra. Kiemelte, a játszótér egy valódi találkozóhelye lehet a városrésznek, ahol a családok, a gyerekek és szüleik össze tudnak járni.
Schlechtné Kósi Ildikó üzemvezető elmondta, cégük társadalmi felelősségvállalása keretében mindig más és más szervezetet támogat, így esett a választás ennek a városrésznek a játszóterére. Mint mondta, nagy öröm számukra, hogy hozzájárulhattak a játszótér felújításához, s reményeit fejezte ki, hogy mindenki örömét leli majd a játékokban, s óvja, vigyázza majd ezeket, hogy azok hosszú ideig szolgálhassák az apróságokat.
A játszótér átadó keretében a gyerekek legnagyobb örömére hűsítő fagyit is ehettek.
A gyerekek a kánikulai hőség ellenére azonnal megrohamozták a játékokat, s kedvükre élvezték a vadonatúj elemeket.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!