Megáldották a jubiláló házaspárokat a Szent Anna búcsún


2017-07-30 16:50:24  | cikk: Babos Petra  | 


Megáldották a jubiláló házaspárokat a Szent Anna búcsún főképe
Szent Anna a családi élet, a gyermekek elfogadásának, helyes nevelésének szép példaképe. Szent Anna asszony a keresztény hagyomány szerint Szűz Mária édesanyja volt.
Ezen a hétvégén ünnepelte a pápai Szent Anna templom a búcsúünnepét. Az ünnepi program tegnap este 18 óra 30 perckor szentmisével kezdődött, melyen a hívek a nagyszülőkért imádkoztak.
Vasárnap reggel 7 óra 30 perckor misével folytatódott a Szent Anna búcsú, majd 9 órakor ismét ünnepi szentmisére várták a híveket, melyet Salgó Ferenc kanonok-plébános mutatott be, s áldotta meg a jelenlevő hét jubiláló házaspárt.
Mint mondta, a hívő közösség hosszú évek óta megünnepli Szent Annát, aki nagy tiszteletnek örvend.
-A jubileumi házassági évfordulót ünneplőket megáldjuk. Kérjük, hogy jelenlétükkel nyilvánítsák ki a házasság fontosságát, tartósságát, hiszen Isten segítségével lehet hosszú és boldog házasságban élni. A mai világban úgy tűnik, megfogyatkozott a bátorság és s teljes elköteleződésre való törekevés a fiatalok körében, ezért különösen fontos a személyes példaadás. Isten kegyelme ma is rendelkezésre áll, s a kölcsönös szeretet mellé fontos ezt is befogadni. Szeretném hangsúlyozni, hogy nemcsak két ember vállalkozása a házasság és a családalapítás. Tapasztalataim szerint egyre több házaspár vesz részt az áldáson, s remélem, ez évről évre emelkedni fog majd, hiszen Isten áldása teszi teljessé a kapcsolatot. Sok nehézség és küzdelem lehet, de Isten segítségével ezt le lehet győzni, tovább lehet lépni, meg lehet újulni és a házasság szentségi kegyelme végigkíséri az életüket, Isten ajándékának elfogadásával. Ezen a napon nemcsak a házaspárokat ünnepeljük, hanem a nagyszülőket is. A nagyszülők élete szinte kivirul, ha unokájuk születik. A nagyszülők tudják leghitelesebben átadni azt, amit a házasság üzen. Ők tudnak az életről beszélni, tehát óriási ajándék, ha ők vannak – mondta az atya.
Az Anna-napi búcsú 18 órakor folytatódik Szent Anna Litániával, majd 18 óra 30 perckor megáldják a felújított orgonát, amin aztán három ifjú kántor fog koncertezni.

Képek:


Címkék: Szent Anna templom
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!