Hűvös éjszaka, forró hangulat a Várkertfürdőben


2017-07-29 18:03:10  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Hűvös éjszaka, forró hangulat a Várkertfürdőben főképe
Aggodalommal telve néztek az égre a Várkertfürdő munkatársai tegnap este. A Strandok éjszakájára készültek, az időjárás azonban a legkevésbé sem mutatott barátságos arcot. Sötét fellegek kúsztak át a strand felett, a fák ágait erős szél borzolta és néhány csepp eső hullott a medencék vizébe.

Pedig az idei esztendőben új helyszínre, a strandra szervezte a létesítmény az éjszakai fürdőzést. A Várkertfürdő harmadik éve csatlakozott a Magyar Fürdőszövetség országos kezdeményezéséhez, a Strandok Éjszakájához, és mint eddig mindig, egy kis újdonsággal is készültek a csillagfényes fürdőprogramra. A hajnali 1 óráig tartó rendezvényen az élménymedence, a meleg vizes ülőmedence a Nagytappancs és a Kistappancs medence üzemelt, az extrém kalandokra vágyókat pedig az Adrenalin csúszdatorony várta. A fürdőzés mellett a finom falatok és a különleges italok is szerepet kaptak az éjszakában, hiszen a Levendula koktélbár és a büfé is nyitva volt, a főszerep azonban mégiscsak a változatos produkcióké és a jó zenéé volt.

A fürdőzésre kevésbé alkalmas időjárás ellenére, 21 óra előtt már sorokban álltak a különleges program iránt érdeklődők és közel ötszázan töltötték a pápai strandon az éjszakát. Nemcsak helyiek és környékbeliek, de távolabbi településekről érkezett vendégek is kihasználták a nem mindennapi strandolási lehetőséget. Érkeztek fürdőzők Mórról, Győrből, Sopronból, sőt Székesfehérvárról is, jöttek párok, baráti társaságok, és kisgyermekes családok is.


A medencékben lubickolókat a Faterock zenekar szórakoztatta a legismertebb hazai slágerekkel, dalokkal, amiket együtt dúdolhatott a közönség a zenészekkel. A koncert szünetében a sümegi Al Ahram Hastánccsoport tartott látványos orientális táncbemutatót, gyönyörű ruhákkal, kecses mozdulatokkal varázsolva el a nézőket. Egy újabb zenei blokk után aztán az Éjszaka Királyának megválasztásával folytatódott a program, hiszen a Várkertfürdő férfi szépségversenyt hirdetett a Strandok Éjszakájára. S bár a jelenlévő urak bátorsága, bevállalóssága szerény volt, kilenc indulóval megtartották a versenyt a hölgyvendégek buzdító tapsa mellett. A verseny végén minden induló ajándékot kapott, az első három helyezettet pedig külön is díjazták. Az Éjszaka Királya végül Kiss István Gergő lett, akit palástba burkoltak a szervezők, s mivel a strandon zajlott a rendezvény, így korona helyett szalmakalap került a fejére, a jogar helyett pedig egy hatalmas vízipisztolyt kapott a kezébe. A remek hangulatú, ám hűvös levegőjű éjszakában éjfél után még egy táncos produkció is várt a vendégekre, a veszprémi Winners Versenytáncsport Egyesület ifjú táncosai adtak elő látványos latin táncokat.

Egy zirci baráti társaság jó kedvűen szemlélte a különböző produkciókat. A fiatalok nem először jártak a Várkertfürdőben, mint mesélték, évente többször is ellátogatnak ide, mert tetszik nekik a fürdő, a különböző medencék, az óriáscsúszdák és a sok szórakozási lehetőség. A társaság egyik hölgytagjától megtudtuk, az élménymedencét és az éjszakai csúszdázást próbálták ki, de a koktélbár kínálatával is megismerkedtek. A lányok választása a Pina Coladara esett, mely az éjszakai fürdőzésen a legnépszerűbb italnak számított. Ezt az információt már a bár mixerétől tudtuk meg, aki szerint a nagyon csajos, kellemesen édes Pina Colada mellett a Sex on the Beach koktélból fogyott a legtöbb.


-Nagy az érdeklődés a koktélbár iránt, nagyon sok fürdővendég használja ki, hogy exkluzív vendéglátásban részesülhet itt az éjszaka folyamán, hiszen a puha párnákkal bélelt fotelokban különleges italokat kortyolhatnak. Persze ez nem csak a mai éjszakán van így, hanem minden nap  – mesélte miközben egy újabb vendég italát rázta a shakerben.

A Strandok éjszakáján hajnali 1 óráig szórakozhattak a Várkertfürdőben a vendégek, és sokan ki is tartottak az utolsó dalig.

Az éjszakai fürdőzés után a pápai fürdő már az újabb rendezvényekre készül, hiszen a létesítmény augusztus 5-én, szombaton helyet ad a Csobbanj Európával elnevezésű programnak, augusztus 13-án, vasárnap a 14. születésnapját ünnepli egész napos programmal – melyen habparty, szépségverseny, családi vetélkedő és a Vegas Showband koncertje várja a fürdőlátogatókat -, augusztus 18-án, pénteken pedig a Pápai Rendőrkapitánysággal közösen szerveznek egy tájékoztató, szórakoztató programot.

Képek:


Címkék: Várkertfürdő
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!