Változatos programkínálat a nagysikerű barokk táborban


2017-07-26 20:25:15  | cikk: Babos Petra  | 


Változatos programkínálat a nagysikerű barokk táborban főképe
Harmadik éve szervezi meg az Esterházy-kastély négy turnusban a barokk tábort. A program nagy népszerűségnek örvendett az idei évben is, hiszen mind a négy héten 16-16 kisgyermek vett részt a táborban.
Horváthné Bátor Mária, a tábor vezetője hírportálunk érdeklődésünkre elmondta, az öt napos tábor programját igyekeztek úgy összeállítani, hogy olyan elemek szerepeljenek benne, amelyek más táborban nincsenek, illetve fontos szempont volt az is, hogy a rendszeresen visszatérő táborozóik változatos programkínálatot kapjanak minden alkalommal.
-Az idei évben 64 iskoláskorú gyermek vett részt a táborban. Nagy örömünkre, sok olyan táborozóval találkoztunk, akik már nem először jártak a barokk táborban, s elmondták, szívesen jöttek idén is. Minden nap tartottunk barokk foglalkozást, készítünk barokkos ajtódíszt, barokk táblácskát, egérpárnát és virágtartót. Hétfőn ismerkedtünk a barokk korral, megtekintettük a Lego kiállítást. Nagy örömünkre, minden héten Bencze Adrienn jógaoktató ellátogatott hozzánk, s együtt kipróbálhattuk a jógázás testi-lelki örömeit. Az utolsó táborban szerdán a Csehi tanyára mentünk, ahol a sajtkészítés fortélyaiba, a szarvasmarha tartás, a vajköpülés rejtelmeibe kalauzoltak minket. Minden héten elutaztunk egy-egy egész napos kirándulásra, így jártunk Székesfehérváron, Fraknó várában, Veszprémben, az állatkertben, s az utolsó héten Győrbe, az Ugri Parkba és az állatkertbe megyünk, a gyerekek legnagyobb örömére. Az idei évben újdonság volt, amiért köszönetünket fejezzük ki Gangler Lászlónak, hogy lehetőséget biztosított mind a négy héten arra, hogy kilátogassunk a Bázisrepülőtérre, ahol megtekintettük a gépeket, sőt még az irányítótoronyba is felmehettünk, ami mindannyiunknak felemelő és csodálatos érzés volt. A négy hét során volt kürtőskalácssütés, bringóhintózás, barokk tánctanulás, barokk fotózás és rétes nyújtás is, amit minden gyermek élvezett – mesélte a táborvezető.
Csákvári Eszter 9 éves kislány már másodszor járt a barokk táborban, ahol idén is jól érezte magát. Eszternek nagyon tetszett, hogy felvették a barokk ruhát, s egy kis ideig ő is úgy érezhette, hogy abban a korban él. Kiemelte azt is, hogy a kézműves foglalkozások is nagyon jól sikerültek, amit Marcsi néninek köszönhetnek. Eszter szerint sokkal jobb táborozni, mint otthon ülni, itt jó barátok között lehet, miközben megismerkedik a barokk korral, a szokásokkal és a tánccal is.
Mészáros Norbert szintén járt már tavaly a táborban. Mint mondta, máskor is volt már a kastélyban, ami szerinte lenyűgöző. Norbinak a Bázisrepülőtéren tett látogatás tetszett eddig a legjobban, hiszen ott a hatalmas gépeket megtekinthették testközelből.
Horváthné Bátor Mária munkáját egy szakképzett pedagógus és két, közösségi szolgálatot teljesítő diák segítette a négy hét során.
A tábor pénteken zárul.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!