Bokaszalag-szakadással tett sikeres danvizsgát


2017-07-26 10:03:27  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bokaszalag-szakadással tett sikeres danvizsgát főképe
Az ország minden terültéről mintegy 160 karatéka vett részt a Nagyatádon rendezett karatetáborban, amely köszönhetően a horvát sportolóknak, idén is nemzetközinek minősült. A Magyar Shinkyokushin Karate Szervezet Kálóczi Branch hatodik alkalommal megrendezett táborában a kezdőktől a nagymesterekig mindenkivel lehetett találkozni. A tábor résztvevőinek általános célja a technikai tudás tovább tökéletesítése volt, de többen vizsgára is készültek. Köztük volt a pápai Pizsama Dojo Kyokushin Karate Club vezetője, Molnár Zsolt "Pizsama", aki a 3. dan megszerzésére tett kísérletet - sikerrel. Zsolt teljesítményét csak növeli, hogy a 15x1,5 perces küzdelmek során harmadik ellenfelénél elszakadt a bokaszalagja, valamint később egy rendkívül kellemetlen bordasérülést is összeszedett, ami szintén nehezítette a dolgát a küzdelmekben.
- Öt év elteltével vállalkoztam ismét danvizsgára, mely két részből állt - mesélte Molnár Zsolt - Délelőtt egy három órás technikai felmérőt kellett abszolválunk, amelynek a végén volt még egy erőnléti rész is: 50 fekvőtámasz, 100 felülés és 50 guggolásból felugrás. A nagy hőségben egy korty vizet sem ihattunk, ami jócskán megnehezítette a dolgunkat, de valószínűleg ez volt a cél. Délután következett a második rész, ahol váltott ellenfelekkel 15x1,5 perces küzdelmeket kellett végrehajtani. Akkor még ott nem fogtam fel, de mint később kiderült, a harmadik küzdelmem során elszakadt a bokaszalagom és a többi 12 küzdőpartneremmel már így folytattam az összecsapásokat. A vizsga felénél pedig egy elég kemény bordára mért rúgást kaptam be, ami tovább nehezítette a dolgomat. Szerencsére jól sikerült a mentális felkészülésem is és ki tudtam kapcsolni ezeket a nehezítő körülményeket. Az utolsó, 15. ellenfelemnél pedig már annyira kihajtottam magam, hogy annak végeztével egy darabig még örülni sem tudtam, mivel borzasztóan elfáradtam. Mindez azonban nem számított, mert minden jó, ha a vége jó: 3.danos lettem.
A klub vezetője hozzátette, miután 34 éve karatézik, a legutóbbi pedig a 13. sikeres vizsgája volt, tudta mire számíthat. Ő egyébként is olyan típusnak tartja magát, aki nem feltétlenül másokat akar legyőzni, hanem inkább önmagán szeret felülemelkedni. Molnár Zsolt örömmel újságolta, hogy rengetegen gratuláltak az eredményéhez, a jövővel kapcsolatban pedig azt mondta, most pihenni szeretne, majd szeptembertől folytatni az egyesületen belül elkezdett munkát. A következő vizsga lehetőségéhez öt év a kivárási idő, ami után ha minden elképzelései szerint alakul, szeretné megszerezni a 4. dant.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!