Zeke Miklósné tájképei a színházban


2017-07-25 19:38:39  | cikk: Babos Petra  | 


Zeke Miklósné tájképei a színházban főképe
A Hónap műtárgya címmel szervez kiállítás-sorozatot a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, melyen a pápai és környékbeli képzőművészek alkotásait mutatják be havi rendszerességgel. Júliusban Zeke Miklósné mutatkozik be a pápaiaknak. 

Zeke Miklósné gyermekkora óta alkot, festőművész szomszédja tanította vászonra festeni, s azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal dolgozik a kompozíciók világában.

Mint mondta, vendéglátósként az embereket is megfigyelhette, észre vett az arcokon, egyéneken olyan dolgokat, amelyek mások szemében kevésbé fontosak.

-Elbűvölnek a szép tájak, virágok, s mindezeket igyekszem képeimen megfogalmazni, megláttatni az érdeklődőkkel. Nyugdíjazásom óta szerencsére még több időm jut az alkotásra, a hobbimra. Portrékat is örömmel készítek – tudtuk meg az alkotótól, aki hozzáfűzte, a kezdetektől résztvevője a Borbély Lajos által életre hívott Képzőművészek Nyári Táborának és a 12-es színkörnek is.

Az évek során egyénileg és csoportosan is kiállította munkáit. A mostani tárlatának képei akrilfestékkel készültek, főként tájakat ábrázolnak, így például a Somló és a balatoni vitorlások is megjelennek.

A tárlat augusztus 13-ig tekinthető meg a JMSZK színházépületének nyitvatartási idejében.

Képek:


Címkék: kiállítás | JMSZK
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!