Városi ballagási ünnepség (frissítve)


2010-05-01 20:42:14  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Babos Petra  | 


Városi ballagási ünnepség (frissítve) főképe
A hagyományokhoz híven ma délelőtt 11 órakor kezdődött a szabadtéri színpadon a városi ballagási ünnepség. Kodály Zoltán Régi magyar diákköszöntő című kórusművével indult a rendezvény a Türr István Gimnázium és Kollégium kórusának előadásában, melyet Losonczy Léna Vagyok című verse követett Börözcky András, az Acsády Ignác Szakképző Iskola végzős tanulójának előadásában. A ballagó diákokat Gruber Marianna, a Türr István Gimnázium és Kollégium igazgatónője köszöntötte:
- Itt vagyunk együtt pápai diákok, mi e jócskán megkopott, mégis kedves szabadtéri padsorokban, ünnepi öltözékben, kezetekben sok-sok virággal. Ma a ballagó végzősöket köszönti Pápa városa. E más városokra nem igazán jellemző szép szokás Pápa diákvárosi jellegéből alakult ki és vált hagyománnyá. Ma a felnőtté válás, a búcsú, az újrakezdés ünnepe van. Mi tudjuk, az igazi ünnepeknek ereje, fénye, méltósága van, mely kiemel a hétköznapok sodrából, hogy képesek legyünk figyelni az értékeinkre. Nekünk felnőtteknek, szülőknek, tanároknak ti vagytok a legfőbb érték-búcsúzott az igazgatónő. Ünnepi beszédében arra kérte az ifjúságot, ne feledkezzenek meg soha arról a városról, ahol felnőtté értek, térjenek vissza, legyenek hasznos tagjai ennek a közösségnek.
A Türr István Gimnázium és Kollégium kórusa előadásában Erkel Ferenc Éljen a haza című kórusművének eléneklése után a ballagó diákok nevében Légmán Nikoletta, a Pápai Gazdasági Iskola és Kollégium végzős tanulója búcsúzott az alma matertől és a várostól:
- Minden nap megszűnik valami, amiért az ember szomorkodik, de minden nap születik valami új, amiért érdemes élni és küzdeni. Ma utoljára szólt nekünk iskolánk csengője, utoljára jártuk végig azokat a termeket, ahol az öröm és a bánat perceit éltük át több éven keresztül. Életünk egyik legmeghatározóbb korszakát zárjuk le a mai napon.
Városunkban immár hagyomány, hogy Pápa város polgármestere a ballagás alkalmával ünnepélyes keretek között jelképesen felnőtt polgárrá fogad a diákok képviseletében két végzős tanulót. Idén Szabó Petrát, a Petőfi Sándor Gimnázium tanulóját és Horváth Gábort, a Pápai Református Gimnázium végzős tanulóját érte ez a megtiszteltetés. A polgármester, dr. Kovács Zoltán ez alkalomból köszöntötte a népes diáksereget:
- Ma már elmondhatjuk, hogy hagyományosan, ilyenkor a ballagási ünnepségen két ballagót jelképesen felnőtt polgárrá avatunk egy rövid ceremónia keretében. Lezárult az élet egy fontos korszaka, az ifjúság  jelentős része a vizsgák után már dolgozni vagy tanulni fog. A mi városunk az, ahol a legszebb éveiteket eltöltöttétek, ez egy befogadó város, ezért mi mindannyiótokat Pápa felnőtt polgárainak tekintünk innentől kezdve - mondta dr. Kovács Zoltán.
A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola végzős tanulóinak keringőjével zárult a városi ballagás.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!