Önkéntesek és örökbefogadók kerestetnek


2017-07-16 20:46:58  | cikk: ha  | 


Önkéntesek és örökbefogadók kerestetnek főképe

Nyílt napot tartott a Pápai Humán Állatvédő Egyesület. A Szabó Dezső utcai telephelyen nagy volt a forgalom, a látogatók és a közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok sorban álltak a kutyuskért, hogy sétálni vihessék őket. Jelenleg tizenhat eb van a kennelekben és ideiglenes örökbefogadóknál. - Aki állatvédelemre adja a fejét, annak nagyon elszántnak kell lennie - mondta Gaálné Nagy Dorisz, az egyesület alelnöke. A Pápán és környékén kóborló kutyák és cicák őrangyalai mindannyian önkéntesek. Nincs fizetett alkalmazott, az állatvédők szabadidejükben, munka előtt és után mentik a rászoruló négylábúakat.

Frissítő fürdő a nagy melegben

Az állatvédők örömmel fogadnak minden segítő kezet: rátermett, állatbarát fiatalokat közösségi szolgálat keretében, akik sétáltatnák, etetnék a kutyusokat és ideiglenes befogadókat is, ahol átmeneti otthonra találhatnának a gazdátlan ebek. Az ideiglenes befogadóknak csak a helyet kell biztosítani, az állatok ellátását az egyesület vállalja. Gyakran jól jönne a segítség egy jogosítvánnyal rendelkező önkéntes személyében, amikor például vizsgálatra kell vinni a kutyusokat vagy épp menteni kell valahol, mondta Gaálné Nagy Dorisz. - Az utóbbi időben egyébként megnőtt az önkéntes fiatalok száma, s ez különösen örvendetes - tette hozzá.

Szomorú szemmel várja szerető gazdiját a frissen operált beagle-keverék

A telephelyen jelenleg Kokó, egy négy hónapos tacskó a legfiatalabb kutyus. Roppant önérzetes, barátságos jószág. A legutóbbi mentés pedig egy beagle-szerű kutya: lakossági bejelentés eredményeként bukkantak a balesetes ebre, akinek sajnos amputálni kellett az egyik lábát, de a műtét jól sikerült. A számos viszontagságot átélt jószág még ezek után is farkcsóválva pihent a kennelben. A legfontosabb az lenne, hogy a mentett állatok mielőbb szerető gazdihoz kerüljenek. A nyílt nap egyik célja épp ez, hogy a látogatók találkozzanak a négylábúakkal és rájöjjenek, hogy lehet kutya nélkül élni, csak nem érdemes.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!