Országos mezőnyben bizonyítottak


2017-07-12 17:41:57  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Országos mezőnyben bizonyítottak főképe
Korábban beszámoltunk már arról, hogy a Pápai Atlétikai Club (PAC) kalapácsvetői milyen kiváló eredményeket értek el a Szombathelyen megrendezett országos bajnokságon, ahol hatan is egyéni csúcsot javítottak. Dobóink mellett Mórocz Katalin és Gelencsér Róbert irányításával a futó szakosztály is heti négy alkalommal szorgalmasan edzett, hiszen a nyár beköszöntével rájuk is komoly megmérettetések vártak. Az első figyelemre méltó eredmény az országos diákolimpia döntőn Könyves Kitti nevéhez fűződik, a Weöres Sándor Általános Iskola tanulója 60 méteres síkfutásban harmadikként jutott az előfutamból az 'A' döntőbe, ahol végül ötödik helyen ért célba (8,36). Ezután július második hétvégéjén az újonc és serdülő atléták számára az országos bajnokságot rendezték, a budapesti Ikarus pályán a rekkenő hőségben négy lány állt a rajtvonal mögé.
- Mindegyik versenyszámban nagyon sok induló volt, nagyon komoly teljesítményekkel – emlékezett vissza Mórocz Katalin, a PAC edzője. Az első nap Könyves Kitti 80 méteres síkfutásban indult és 60 induló közül az idő-előfutamokból bekerült a nyolcas 'A' döntőbe, ahol nagyszerű futással (10.56) igen szoros versenyben harmadik helyezést ért el, ami mondanom sem kell, nagyon kiemelkedő teljesítmény. Aznap még Flórián Rebeka állt rajthoz 600 méteres síkfutásban. Az ország minden részéből közel 30 fős mezőny gyűlt össze, Rebi okosan, ügyesen versenyzett, jutalma pedig egy 11. hely lett 1:50,2-es idővel. Másnap három lány indult 300 méteren, a komoly versenyzői létszámot felvonultató kategóriában Horváth Regina, Könyves Kitti és Tamás Lucia egyaránt egyéni csúcsot futott 50 másodpercen belüli idővel. Gelencsér Róbert nevében is elmondhatom, hogy elégedettek vagyunk a fiatalok teljesítményeivel, fontos megemlíteni, hogy többeknek ez volt az első országos, nagy versenye.
Mórocz Katalin hangsúlyozta, a gyerekeket évekkel ezelőtt Kis Károly vitte le az atlétika pályára, ő szerettette meg velük az atlétika sportágat és betegségéig ő foglalkozott velük.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!