Vízosztás a belvárosban


2017-07-12 14:57:56  | cikk: Babos Petra  | 


Vízosztás a belvárosban főképe
A fokozott melegre való tekintettel ismét friss pápai csapvizet oszt a napokban a Pápai Vízmű Zrt. a Kossuth utcán, az Áruház előtt.
Szili Ágnes laboratórium vezetőtől megtudtuk, 30 fok felett minden nap osztanak vizet 16 óráig a sétálóutcán. Mint mondta, a vízosztást közösségi szolgálatot teljesítő diákokkal végzik a Vízmű munkatársai.
-Úgy gondoltuk, a párakapuk, a hozzá tartozó ivókút, valamint a vízosztó pavilon a belvárosban egy kis felfrissülést jelent a járókelőknek, s ezért helyeztük ki őket az idei szezonban is. A pápai vizet érdemes fogyasztani, a tapolcafői kút ásványvíz minőségű vizet bocsájt ki, s ezt a városban, illetve 14 településen ihatjuk – mondta Szili Ágnes, aki hozzáfűzte, a kánikulai melegben 30-50 százalékkal emelkedett a vízfogyasztás. Társaságuk teljes mértékben fel van készülve a forrósággal járó megnövekedett vízfogyasztásra, ellátási területükön továbbra is kiváló minőségű csapvizet biztosítanak a lakosság számára.
Szili Ágnes hozzáfűzte, 2009 óta kínálnak a kánikula idején friss pápai csapvizet, felhívva az emberek figyelmét arra, hogy a csapvíz a legjobb szomjoltó és a legegészségesebb folyadék, amit fogyaszthatunk. Tapasztalataik szerint egyre többen keresik a pápai vizet, amit nagyon finomnak találnak.
Schlecht Bence, a Refi diákja elmondta, hétfő óta vesz részt a vízosztásban, ami szerinte nagyon sikeres program, hisz az emberek a nagy melegben örömmel keresik fel őket, s isznak egy-egy pohár friss vizet.

A Kossuth utcai vízosztó sátor alatt diákok kínálják a hűtött vizet 10-16 óráig, a párakapu és a Fő téri páraoszlop pedig folyamatosan működik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!