Szent Benedek szoborszentelése Pápán


2017-07-12 13:22:05  | cikk: Lampért Gábor  | 


Szent Benedek szoborszentelése Pápán főképe
A  pápai Szent Benedek Plébánia udvarán álló szobor-Európa és a helyi plébánia fő védőszentjének  - Szent Benedeknek,  fából faragott szobrának felszentelésére került sor. Az ünnepi szentmise főcelebránsa, Márfi Gyula veszprémi érsek volt. - tájékoztatott Lampért Gábor sajtókapcsolattartó-referens.

Hívők sokaságával telt meg a pápai Szent Benedek plébánia udvara, ahol a templom búcsúját ünnepelve, megáldották az elkészült, Szent Benedek apát szobrát.

A szobor mérete, meghaladja a 2 métert. A monumentális szobor, betonalapzatot kapott, ennek kivitelezője a Pápai Városfejlesztő Kft.

Az új szakrális elemet, az 5 éve létesített Fény útja,14 stáció fogja közre a plébánia udvarán.

Szent Benedek szobrának elkészítése a helyi plébánia képviselő testületének ötlete volt.

A faragott szobor elkészítésében érdeme van: Bálint József faszobrásznak, Rádi Róbertnek, Kincses Lászlónak, Nagy Viktornak.

A ma emberének is helytálló és követendő a Benedek rend híres jelmondata: „Ora et labora” –Imádkozzál és dolgozzál!-mondta kiemelten a veszprémi érsek.

A szentmisét, családi nap követte az udvaron.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!