Asztalitenisz bajnokság roma fiataloknak


2017-07-12 11:31:00  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság asztalitenisz bajnokságra hívta a pápai Rigó lakótelepen élő roma származású fiatalokat.
A sportversenynek 2017. július 4-én délelőtt a lakótelepen működő Csillagpont és Csillagház-Cserhaj Szolgáltatóház adott otthont, ahol a lakótelep fiataljai a számos program mellett előszeretettel töltik pingpongozással is a szabadidejüket. A Pápai Rendőrkapitányság által meghirdetett bajnokságon elsősorban általános iskolások vettek részt, akiket a Szolgáltatóház két családsegítő munkatársa nevezett be és készített fel a megmérettetésre, valamint a lebonyolításban is segítették a rendőröket. A délelőtt folyamán legeredményesebben szereplő három diák lehetőséget kapott arra, hogy ők képviseljék a pápai roma fiatalokat a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság által ősszel megrendezendő roma-rendőr asztalitenisz bajnokságon.
A sportverseny alatt a rendőrök a pingpongozni nem tudó gyermekeket is várták, akik közlekedési témájú játékokkal játszhattak. A legnagyobb sikere a jelzőtáblákat ábrázoló memóriakártyának volt, amelynek segítségével számos közlekedési táblát ismerhettek meg a gyermekek.
A jó hangulatú délelőtt zárásaként minden résztvevő édességet és üdítőt kapott, valamint a verseny nyertesei ajándékcsomagot vehettek át a rendőröktől.

Képek: