Projektzáró a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában


2017-05-26 11:08:53  | cikk:  | 


Projektzáró a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában főképe
Az iskola részt vett az ERASMUS + 2015-1-HU01-KA102-013118- es projektben, amely lehetővé tette, hogy az érintett tanulók, németországi gazdasági társaságoknál, vendéglátó ipari, élelmiszeripari és, mezőgazdasági területeken vegyenek részt szakmai gyakorlaton. A turnusonként egy hónapig tartó gyakorlat alatt, a diákok jól felszerelt, magas szintű munka kultúrájú cégeknél, vállalatoknál dolgozhattak, betekinthettek egy fejlett gazdaságú ország mindennapjaiba. Minden diák, kitöltötte az egy hónapos gyakorlatot, ahonnan élményekben gazdagon tértek haza. A munka mellett jutott időszórakozásra és kikapcsolódásra is.
A projektzáró rendezvényüket 2017. május 25-én tartották. Gál Imre igazgató köszöntő szavai után, Fehér Zsófia projektkoordinátor foglalta össze a pályázat elért eredményeit, tájékoztatta a szép számmal megjelent hallgatóságot. A projektben részt vevő tanulók vetítőképes beszámolóban adtak számot, szakmai tapasztalataikról az egy hónapos szakmai gyakorlat eredményeiről. A zárszót követően állófogadással zárult a rendezvény.
Horváth Dorina pék tanulót kérdeztük az ottani tapasztalatairól:
2016. április 22-én utaztunk ki Németországba, osztálytársammal együtt, éltünk a lehetőséggel, mert szerettük volna megtudni, hogy Németországban milyen az élet. Ezen belül a német nyelvtudásunkat is szerettük volna fejleszteni, a kinti munkát megismerni. Nagyon vártuk a napot, mikor tudunk már végre indulni. A gyakorlatot a Cafehaus Spiegler nevű kávéházban töltöttük.
A fogadtatás nagyon jó volt. Az emberek nagyon kedvesek voltak hozzánk, mindenben segítettek. Elvittek minket nézelődni, a városba shoppingolni, fesztiválokra. Egy pékségben dolgoztunk, ami egyúttal cukrászda is volt. A munkahelytől kb. 10 méterre laktunk. Mi ketten felváltva dolgoztunk.. A pékségben kenyereket, zsemléket, kalácsokat és péksüteményeket készítettünk. Reggel 3 órától 12 óráig dolgoztunk, 2 órás szünettel.
Kísérő tanárunk Valdinger Katalin tanárnő volt, aki németet tanít. Fehér Zsófia igazgató-helyettesnő hozott haza bennünket. Mindent köszönünk a Spiegler családnak és az iskolának. Nagyon jól éreztük magunkat, mint német nyelvben, mint szakmai ismeretekben is gazdagodtunk. Másoknak is csak ajánlani tudom ezt a projektet, kár lett volna kihagyni!
A pályázatban részvevők illetve az iskola vezetése eredményesnek minősítette a pályázatban valóm részvételt .


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!