Készülnek a projektek kivitelezésére


2017-07-08 19:02:16  | cikk: HuHa  | 


Készülnek a projektek kivitelezésére főképe
Hónapok óta tart az a konzultáció sorozat, melyet a város vezetői és a projektek előkészítésén, koordinálásán dolgozó szakemberek tartanak a Városházán, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programba benyújtott pályázatok kivitelezésére felkészüljenek. A csütörtök délutánonként tartott tanácskozáson most már az elnyert pályázatokkal kapcsolatos aktuális, határidős feladatokat egyeztetik, a felmerülő problémákra keresik a megoldásokat.
-A projektek előkészítése és fejlesztése folyamatosan zajlik és hétről hétre újabb feladataink vannak ezekkel kapcsolatban. Ezek a megbeszélések alkalmasak arra, hogy egyeztessük, mi történt az előző héten, milyen aktuális problémákat kell megoldani és milyen határidők állnak előttünk a közeli jövőben – mondta el Áldozó Tamás. Hozzátette, van olyan projekt, ami már az építési engedély beadásának a fázisában jár (Huszár lakótelepi orvosi rendelő), van, ahol a megalapozó tanulmányok készítését végző vállalkozót kell kiválasztani és van, ahol még a projekt tartalmát kell tovább pontosítani.
-A projektek előkészítésére fordított idő többszörösen is megtérül a megvalósítás során, a több évtizedes tapasztalat ezt mutatja. Nem szeretnénk úgy belevágni egy-egy fejlesztés kivitelezésébe, hogy még tisztázatlan kérdések vannak – hangsúlyozta a polgármester.

Határidőkhöz kötött feldatokat kell megoldani az előkészítés során

Példaként említette meg a közlekedésfejlesztési beruházást, mely gyalogos-átkelőhelyek létesítését is tartalmazza, például Borsosgyőrön. A zebrákat már idén ki akarta alakítani a város, ám mint kiderült, a Magyar Közút egyik nyertes pályázata is érinti Borsosgyőrt, így nem lenne szerencsés, ha a város kialakítaná a gyalogos-átkelőt, majd érkezne a Közút és felmarná azt a saját projektjük megvalósítása során.

Egy-egy tanácskozáson több projektről is tárgyalnak

A városvezető kiemelte, nem csak az fontos az önkormányzat számára, hogy a szakemberek megfelelően előkészítsék a kivitelezést, hanem az is, hogy a lakosságot folyamatosan tájékoztassák a projektek tartalmáról, előrehaladásáról. Már eddig is sok hírt közöltek a nyertes pályázatokról az internetes felületeken, a nyomtatott és elektronikus sajtóban, a projektek dokumentumai továbbra is megtekinthetők a Városházán, és hamarosan egy kiadványt is megjelentet az önkormányzat az elnyert forrásokból megvalósuló fejlesztésekről.
-A Pápa és Vidéke különszámában bemutatjuk a projektek tartalmát és abban a kiadványban hívjuk majd a város lakosságát egy közmeghallgatásra, amely már interaktív lesz, tehát várjuk mindenkinek a véleményét, kérdését. Ez várhatóan augusztusban lesz, de azt követően is nagyon sok lehetőséget adunk arra, hogy az emberek elmondják a véleményüket, hiszen a megkezdett kommunikációt tovább kívánjuk folytatni a város fejlesztéseiről.
A készülő újságból a már kihirdetett, nyertes pályázatok tartalmát ismerhetik meg a városlakók.

Képek:


Címkék: TOP
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!