Új parancsnok a Nehéz Légiszállító Ezred élén


2017-07-08 16:11:47  | cikk: HuHa  | 


Új parancsnok a Nehéz Légiszállító Ezred élén főképe
Két évvel ezelőtt, 2015 júliusában vette át elődjétől a parancsnokságot a Nehéz Légiszállító Ezred élén Trevor W. Nitz, az Amerikai Egyesült Államok Légierejének ezredese. A parancsnok két év pápai szolgálat után csütörtökön búcsúzott ezredétől és városunktól. Az ünnepélyes parancsnokváltási ceremóniát a SAC program egyik új hangárépületében tartották.

Tervor W. Nitz ezredes két éven át állt az ezred élén

Trevor W. Nitz köszönetet mondott családjának a támogatásért, megköszönte Pápa városának és polgármesterének, Áldozó Tamásnak, hogy a város befogadta és otthont adott a SAC programnak, elismeréssel szólt a Bázisreptéren működő és a SAC programot kiszolgáló magyar katonai szervezetről, köszönettel illette az Amerikai Egyesült Államok Légierejét, hogy őt választották a feladatra, majd a köszönet szavaival búcsúzott a HAW tagjaitól, ezredétől. A leköszönő parancsnoknak dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség honvéd vezérkari főnökhelyettese mondott köszönetet munkájáért.

Dr Orosz Zoltán altábornagy mondott köszönetet a távozó parancsnoknak

Trevor W. Nitz ezredest Bjorn Gohn-Hellum, a Norvég Királyi Légierő főtisztje váltotta a parancsnoki poszton a repülőezred csapatzászlójának jelképes átvételével, melyet Dieter E. Bareihs dandártábornok, a Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) igazgatótanácsának elnöke adott át számára.
Bjorn Gohn-Hellum szintén 2015 júliusa óta teljesít szolgálatot Pápán, eddig ő volt az ezred parancsnok-helyettese. Köszöntőjében arról szólt, nagy lehetőséget jelent számára, hogy a HAW parancsnoka lehet.
-Hatalmas lehetőség, hogy egy nemzetközi közösségben szolgálhatok. Norvégiából érkeztem Magyarországra, ahol 12 nemzet tagjaival dolgozhatok együtt. Az ezred irányítása nagy szervezési képességet kíván. Úgy érzem, személy szerint nekem is kiváló lehetőség, hogy C-17-es géppel repülhetek, örülök, hogy ez is része a munkámnak.

Bjorn Gohn-Hellum, az új parancsnok, a Norvég Királyi Légierő főtisztje

A SAC program 2008-ban jött létre és települt Pápára, feladata, hogy három Boeing C-17 Globemaster III típusú, nagy hatótótávolságú szállító repülőgépet üzemeltetve katonai stratégiai légiszállítási képességet biztosítson a programban résztvevő 12 nemzet számára. A tagországok a saját éves C-17-es repülési óraszámukban szolgálják nemzeti védelmi céljaikat, eleget tesznek a NATO, az EU és az ENSZ felé meglévő kötelezettségeiknek, vagy ajánlják fel segítségüket humanitárius célokra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!