Az utolsó szakaszon dolgoznak a Kilencedik utcában


2017-07-05 21:46:04  | cikk: HuHa  | 


Az utolsó szakaszon dolgoznak a Kilencedik utcában főképe
Május elején kezdte és július közepére befejezi a Kilencedik utcai járdafelújítást a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. kivitelezői csoportja. A munkálatok már az utolsó szakaszon, az Aradi és a Gróf úti kereszteződés között zajlanak - tudtuk meg a mai bejáráson Rádi Róberttől, a kivitelező cég ügyvezetőjétől.

90 százalékos készültségnél tart az építkezés a Kilencedik utcában

A járdafelújítás az utca mindkét oldalát érinti 741 méter hosszan, az új járdafelület nagysága megközelíti a 900 négyzetmétert. A korábbi járdaépítéseknél használt anyagokkal dolgoznak itt is, a szürke kerti szegéllyel határolt gyalogosfelületeken obszidián és antracit térkő burkoló borítja az új alappal készülő járdákat.
-Jelenleg az utolsó, egyben legrövidebb szakaszon dolgoznak munkatársaink, az utca egyik oldalán a tükörkészítés folyik, a másik oldalon pedig már a térkő lerakásához készítik elő a területet - ismertette a most folyó munkafázist az ügyvezető.

Az Aradi utcánál járnak már a kivitelezéssel

A munkálatok kora ebéd után, a legnagyobb forróságban is folytak, ottjártunkkor egy lakó üdítővel kínálta az építőket. Mint megtudtuk, ez nem egyedi eset, az itt élők ily módon is kifejezik köszönetüket a megújuló járdáért. Erdélyi Dánielné, aki a frissítőt hozta, csak ennyit mondott kérdésünkre: megérdemlik, jól dolgoznak ebben a melegben. A kedves asszony reggel kávéval is várja a munkásokat, annyira örül, hogy ebben az utcában is biztonságos, szép járda épül.
-1958 óta lakom itt, azóta nem volt járdafelújítás. Most már olyan rossz és veszélyes állapotban volt, hogy nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy itt is új járdát építenek - mondta el kérdésünkre.

Erdélyi Dánielné a nagy melegben üdítővel kínálta a munkásokat. Számára ez természetes gesztus.

A Kilencedik utca az ötödik a tókerti utcák sorában, ahol járdafelújítás zajlik, a város egészének vonatkozásában pedig a tizenhetedik. A munkálatok 2015 óta zajlanak az Eszterházy Ferenc Terv keretében. Ebben az utcában a rossz járdákhoz képest is kriminális állapotban volt a gyalogosfelület, ezen az utolsó szakaszon pedig szinte nem is volt járda – emlékeztetett a néhány hónappal ezelőtti állapotra a városvezető. Hozzátette, közlekedésbiztonsági szempontból fontos beruházás zajlik, de ez a munka az utcában lévő ingatlanoknak is a javára válik.
-A Tókertben negyvennégy utca található, ebből körülbelül harmincnak a járdája megújításra szorul. Az eddig elkészültek a leghosszabb utcák közé tartoztak, tehát, ha ebben az ütemben haladunk, négy-öt év múlva mindenütt jó minőségű, esztétikus gyalogosfelület áll a közlekedők rendelkezésére - mondta el Áldozó Tamás.

A már ismert térburkoló kövekkel dolgzonak itt is

A polgármester hangsúlyozta, nemcsak a Tókert járdáira fér rá a felújítás, városszerte sok helyen van szükség ilyen munkára, az önkormányzat pedig már tervezi is a folytatást.
-Arra készülünk, hogy a Március 15. tér és a Gyurátz Ferenc utca közötti szakaszt, a Teleki utcában a Weöres iskolához vezető járdát, valamint a Kisliget és a Harmadik utca közötti gyalogosfelületet megújítsuk az idén. Ezek mindegyike intézményekhez vezető járdaszakaszt jelent - részletezte a tervezett beruházásokat. Mindezek mellett még egy nagyon fontos járdaépítés zajlik majd a városban, hiszen a Jókai utca rekonstrukciója keretében a Szalmavári dombtól a Csókáig mindkét oldalon új járdát építenek majd. Áldozó Tamás ennek kapcsán elmondta, ez a munka hosszúságát és felületét tekintve egy egész évnyi fejlesztés nagyságának felel meg, a sok közműkapcsolat, kapubejáró, parkoló kialakítás és zöldfelület rendezés miatt pedig a legbonyolultabb munkák közé fog tartozni, de bíznak abban, hogy az idei év végére ez is elkészül.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!