A kéttornyúlakiak is mulattak


2017-07-02 17:07:08  | cikk: Babos Petra  | 


A kéttornyúlakiak is mulattak főképe
Ünnepnap volt a tegnapi a kéttornyúlakiak számára, hiszen a hagyományos falunapra invitálták a településrész apraját-nagyját. A helyiek nem is választhattak volna szebb időt a közös mulatságra, hiszen kellemes, nyárias időben telt a sportpályán megrendezett program.
A falunapi mulatság már reggel elkezdődött, a hagyományoknak megfelelően a helyi borozóban tekeversenyre várták a sportos kedvűeket, majd a sportpályán zajlottak az események. A kisgyermekeket kézműves foglalkozás, lovaglás és focimérkőzések várták.
A településrészen a hölgyek készítették a vacsorát. Kovács Tiborné elmondta, barátnőjével, Alföldi Istvánnéval ragadtak fakanalat, s babgulyást csináltak 250 főre két kondérban.
-Lecsós alapot készítettünk, amibe 40 kg sertéshúst, babot, burgonyát, zöldségeket tettünk. Reméljük, ízelni fog mindenkinek. Mi már 10 éve főzünk együtt, minden évben nagy sikerrel, minden étel elfogy. A főzés költségeit a helyi részönkormányzat finanszírozta – mesélte mosolyogva.
Kora délutántól egyre többen látogattak ki a sportpályára, családok kisgyermekekkel, fiatalok barátaik, szomszédok. A focipályán körmérkőzéses labdarúgótorna zajlott a helyiek között, majd 11-es rúgó versenyre invitáltak kicsiket és nagyokat, lányokat és fiúkat. A rendezvény programját rendőrautó és tűzoltó autó bemutató is színesítette, az apróságok pedig nagy örömmel pattantak be a különleges járművekbe, vették kézbe a pajzsot. Nagy népszerűségnek örvendett a rodeó bika és az ugrólóvár is. A színpadi programok kezdetére aztán összegyűlt a falu apraja-nagyja, hiszen mindenki látni akarta a település fiataljainak műsorát. Magvasi Józsefné, mindenki Cunija, önkormányzati képviselő, a falunap szervezője és koordinálója érdeklődésünkre elmondta, a gyermekek, fiatalok, de a felnőttek is lelkesen készültek a falunapra, több csoport már hónapok óta erre a fellépésre gyakorolt, hogy megmutassák ügyességüket és tehetségüket a helyiek előtt.
-Az idén is gazdag és színes programmal vártuk a helyieket. Igyekeztünk úgy összeállítani, hogy mindenki megtalálja a számára legkedvesebbet. Felléptek a legkisebbek, valamint a nagyobbak, a seniorok is – mondta a szervező.
A jó hangulatú délután során fellépett még a Három Határ Sport és Kulturális Egyesület is.
A kéttornyúlaki falunapra dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester is kilátogatott. Dr. Kovács Zoltán köszöntőjében kiemelte, a falunap mindig nagy szerepet tölt be a helyi közösség életében. A kéttornyúlaki falunap összetartja a lakosságot, ilyenkor a legkisebbtől a legidősebbig megjelenik mindenki a rendezvényen, aminek hatalmas összetartó ereje van. Mint mondta, évközben nincs idő megállni, így egy ilyen falunap jó alkalom a közös beszélgetésre és találkozásra.
Áldozó Tamás polgármester is üdvözölte a résztvevőket. Mint mondta, ebben az évben is lesz változás a település életében, mivel azokból a pályázati forrásokból, amelyekből a város is nyert, kapott a Magyar Közút Kezelő Kht.is, így október környékétől az elkerülő úti körforgalomtól egészen Dáka végéig a főút megújul. Ez nemcsak a burkolat cseréjét jelenti, hanem az árok és a buszmegálló rendezését is magába foglalja. Reméli, mindenki megelégedésére fog szolgálni ez a beruházás.

Máté István, a részönkormányzat elnöke, a falunapon elmondta, nagy öröm számukra, hogy az időjárás kegyes volt, így sokan ellátogattak a rendezvényre, aminek jó közösségépítő szerepe is van. Évek óta nagy sikere van a programnak, remélik, jövőre is sokan eljönnek majd.
A jóízűen elfogyasztott közös vacsora előtt a Cappuccino együttes varázsolt fergeteges hangulatot a rendezvénysátorban, ahol a mulatozásé volt a főszerep. A kiváló hangulatú Főnix zenekar koncertje után DJ Béci hajnalig tartó buliján szórakozhattak a jelenlevők.

Képek:


Címkék: falunap
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!