Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték


2017-06-30 00:23:21  | cikk: Babos Petra  | 


Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték főképe
Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte a város az egészségügyben dolgozókat ma délután a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületben. A tavalyi évhez hasonlóan idén sem csak a kórház munkatársainak mondtak köszönetet, hanem mindenkinek, aki Pápán és a járásban az egészségügyben dolgozik: az alap- és fogorvosi ellátás, a védőnői szolgálat, a gyógyszertárak, a mentőszolgálat, a szociális szféra dolgozóinak a várkertfürdő gyógyászatának és a kórház valamennyi munkatársának.
A híres orvos 1818. július 1-jén született, ehhez a dátumhoz kapcsolódik a hazai egészségügy legnagyobb ünnepe. A magyar kormány 2011-ben július 1-jét munkaszüneti nappá nyilvánította, ezzel elismerve az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.
Dr. Vörös Ibolya főigazgató köszöntötte a megjelenteket
A Himnusz hangjait követően a színházteremben összegyűlteket dr. Vörös Ibolya főigazgató köszöntötte, aki kiemelte, az elmúlt években több mint 2,5 milliárd forintot költhettek a kórházra.
-A jól átgondolt fejlesztések eredményeként a tömbösítés ésszerűbb betegellátást, a jobb munkaszervezés lehetőségét hozta magával. Megújultak fekvőbeteg osztályaink, szakrendelőinkben a diagnosztika gép-műszerpark. Saját erőből, valamint vállalkozók felajánlásaiból az ápolási betegeket méltóbb körülmények között helyezhetjük el. A nőgyógyászaton komfort kórtermek kialakítására került sor, de büszkék lehetünk a belgyógyászati járó beteg ambulanciánkra, ahol teljesen megújult gépműszerekkel vizsgálhatjuk a kardiológiai, valamint a diabetológiai betegeinket, nem különben az osztálytól elkülönítetten kialakított gyermekgyógyászati rendelőben, mely a Beteg Gyerekekért Alapítvány segítségével kapott berendezési tárgyakat – mondta dr. Vörös Ibolya, majd hozzáfűzte, az egészségügyben talpon maradni nem egyszerű. A nehézségek ellenére magas szakmai színvonalon teszik a dolgukat. Úrrá lesznek a napi gondokon. Jelesre vizsgáznak emberségből, kollegialitásból, saját szabadidejüket feláldozva, néha családjuktól elvéve megoldják az időszakosan jelentkező létszám problémákat. Büszke vagyok az egészségügyi dolgozóinkra, mert ezen összetartás eredményeként nem kell osztályok összevonásáról, vagy éppen működtetésük szüneteltetéséről gondolkodnunk, nem úgy, mint más kórházak esetében.
- Céljaink megvalósításához elégtelenek vagyunk, ha nem gondolkodunk együtt az alapellátásban, a gyerek és felnőtt háziorvosi praxisokban dolgozókkal, fogorvosokkal, gyógyszerészekkel, a szociális szféra kollégáival. De tovább mennék, városunk önkormányzatával, egészségügyi és szociális ügyekért felelős osztályaival, a járási hivatal népegészségügyért felelős kollégáival, s nem utolsó sorban országgyűlési képviselő urunkkal, hiszen így áll össze egységes egésszé az ellátó rendszer. Csak a közös gondolkodás, a jövő bátor tervezése, a szilárd elhatározás, annak következetes megvalósítása vezet céljaink eléréséhez. És a cél nem lehet más, mint a Pápa és vonzáskörzetében élők egészségének megóvása, a betegek magas színvonalú gyógyítása, az idős, elesett emberek gyámolítása, nehéz helyzetükben napjaik boldogabbá tétele.
A város nevében Unger Tamás alpolgármester köszöntötte az egészségügyi dolgozókat, aki szerint a Semmelweis-nap arról is szól, hogy ilyenkor mérleget vonnak, elgondolkodnak, köszönetet nyilvánítanak, s elmondják azokat a fontos üzeneteket, amelyeket kell.
Unger Tamás alpolgármester a város nevében köszöntötte az egészségügyi dolgozókat
-Ha röviden kellene megfogalmaznunk az egészségügy helyzetét, azt mondhatjuk: az irány jó. Ezt támasztják alá a területen tapasztalható városi fejlesztések, beruházások is, amelyeket eddig is, továbbra is kiemelten kezelünk. Másrészről az önök szféráját is érinti a munkaerő-vándorlás, a szakember utánpótlás meglehetősen nehézkes. Külföldön is ez a helyezet, azonban ott megengedhetik maguknak, hogy olyan béremeléssel kompenzálják ezt a szakemberhiányt, amivel mi nehezen tudjuk tartani a versenyt. A már megnyert TOP-os pályázatok között van egy számunka nagyon fontos, a Huszár lakótelepi rendelő felújítása, amire 60.000.000 Ft-t fogunk költeni. Az újonnan megjelent TOP-os pályázatok révén reményeink szerint a Béke téri háziorvosi rendelő végre méltó körülmények közé kerül. Pár héten belül befejeződik a Kiliáni lakótelepi rendelő felújítása is. Reméljük, olyan orvosi alközpont jön majd létre, ami modernebb és költséghatékonyabb lesz – emelte mi, majd hozzátette, természetesen nagyon sok még a teendő, de a pápai városvezetés továbbra is kiemelten kezeli az egészségügyi és a szociális szektort.
Egy kutatás szerint a magyarok legfontosabb aggódási területe az egészségügy. Jobban aggódunk az egészségünk miatt, mint a munkahelyünk elvesztése miatt. Minél jobban aggódunk az egészségünk miatt, annál magasabbak az elvárásaink az egészségüggyel kapcsolatban. A legfontosabb, hogy ezeket az igényeket ki tudjuk elégíteni. A mi szempontunkból az infrastruktúra biztosítása, az önökéből a humánerőforrás biztosítása a legfontosabb feladat. Közös érdekünk az, hogy az egészségi és a szociális ellátásért fordulók gyors és korszerű ellátásban részesüljenek. Az, hogy tényleg közös ügyünk, abból is látszik, hogy önkormányzat mellett sok egyéb szervezet is előszeretettel szervez olyan akciókat, amelynek a kórház, az egészségügy a kedvezményezettje. A Semmelweis-nap alkalmából a város önkormányzata nevében nagy tisztelettel köszönöm munkájukat – fűzte hozzá az alpolgármester.

Újváry Hajnalka is szólt az egybegyűltekhez
Újváry Hajnalka, az alapellátási intézet igazgatója köszöntőjében elmondta, az egészségügy ünnepén igyekszenek felülemelkedni az ágazat mindennapjait befolyásoló nehézségeken és a nagy elődök szellemi öröksége fényében mondanak köszönetet a hivatás képviselőinek áldozatos munkájáért. Az ápolók, az orvosok, a védőnők, a mentőszolgálat munkatársai és minden egészségügyben dolgozó vagy a szociális szférában ténykedő, az egészségügyi és szociális ellátórendszerben áldozatos munkát végző példát mutat az emberségből, a másik ember tiszteletéből. Olyan emberi értékekből, amelyekre ott van a legnagyobb szükség, ahol sokszor a reménytelenség, a szenvedés, az elkeseredettség van jelen.
-Legyünk büszkék azokra, magunkra, akik évek óta szolgálják a város és a járás betegellátását. Én külön köszönöm munkatársaimnak az áldozatos munkáját, az egymással szemben tanúsított kollegialitást. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy összetartó, hivatásukat maximálisan teljesíteni vágyó közösség tagja lehetek – mondta Újváry Hajnalka, majd Teréz Anyát idézte, mi szerint: „Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger…”
Semmelweis-nap alkalmával adjunktusi kinevezést kapott dr. Guias János Zsolt belgyógyász-kardiológus szakorvos, dr. Strecke Susanne és dr. Vörösházi Balázs.
dr. Vörösházi Balázs adjunktusi kinevezést kapott
Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető Kissné Marton Bernadett vezető ápolót részesítette a szociális ellátásban dolgozó kolléga dicséretére.
A Gróf Esterházy Kórház, valamint a Várkertfürdő gyógyászatának dolgozói közül Semmelweis-nap alkalmával főigazgatói dicséretben 27 fő részesült, akik az elmúlt évek során kiemelkedő tevékenységet folytattak a gyógyítás, a betegápolás és a betegellátás területén. Feladataikat komoly szakmai tudással és nagy szorgalommal teljesítik. Szakmai igényesség, alaposság, jó szervezőkészség jellemzi őket. A kollektívájuk, szakmai vezetőik javaslata alapján érdemelték az elismerő dicséretet.
Újváry Hajnalka Farkas Zoltán gépkocsivezetőt, Lázár Bernadett védőnőt és Bolláné Sarmon Adrienn védőnőt részesítette kiváló munkájukért jutalomban.
A Semmelweis-nap alkalmából Marton Piroska a MESZK pápai helyi szervezetének elnöke adta át a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Elismerő Oklevelét Lázár Ottó mentőápolónak.
A rendezvényen az ESZI Fogyatékos Nappali Intézetének gondozottjai kedveskedtek zenés-táncos műsorral, valamint Adrián és Kyra énekelt.

Képek:

Főigazgatói dicséretben részesült: Antal Mónika, Antal Tamásné, Balogh Judit, Bilinszky Zsuzsanna, Braun Erzsébet, Csörge Rita, Ehrenberger Margit, Fülöp Lajosné, Glück Imréné, Horváth Jenőné, Horváth Judit, Illésné Marton Éva, Királyné Nagy Veronika, Laman Szabolcsné, Medek Tamás, Mészáros Csabáné, Molnár Istvánné, Móroczné Korpics Főigazgatói dicséretben részesült Antal Mónika, Antal Tamásné, Balogh Judit, Bilinszky Zsuzsanna, Braun Erzsébet, Csörge Rita, Ehrenberger Margit, Fülöp Lajosné, Glück Imréné, Horváth Jenőné, Horváth Judit, Illésné Marton Éva, Királyné Nagy Veronika, Laman Szabolcsné, Medek Tamás, Mészáros Csabáné, Molnár Istvánné, Móroczné Korpics Julianna, Mozsik Lászlóné, Nagyné Kovács Annamária, Németh Csilla, Pappné Bottyán Beáta, Peng-Molnár Zsuzsanna, Pitrok Lászlóné, Push Ildikó, Varga Ferencné, Zámolyi Zoltánné.

Címkék: kórház
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!