Grund focitábor


2017-06-29 08:21:00  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Grund focitábor főképe
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club edzőinek vezetésével 2017 nyarán is három turnusban rendeznek városunkban napközis focitábort. Az edzések keretében napi három tréning, szabadidős foglalkozások és sok-sok játék várja a 6-14 év közötti fiú és lány korosztályt. Az első turnust június 19 és 23. között rendezték, a második hét június 26 és 30. között zajlik, a tábor július 7-én zárul. Horváth Imre táborvezető a focitábor jellegét tekintve elmondta, igyekeztek újdonságokat belecsempészni az edzésekbe, sok a 2-1, 3-2 elleni játék, de természetesen a pihenés, a játék és a strandolás sem marad el.
- Úgy érzem, az a tény, hogy minden évben sokan jelentkeznek a táborba azt mutatja, hogy van igény a szülők és a gyerek részéről a labdarúgásra és a mozgásra. Nemcsak pápai és környékbeli fiúk és lányok jelentkeztek, hanem Győrből, sőt Budapestről itt nyaralók is részt vesznek a képzésen, természetesen több lurkó az utánpótlás klubunkból is cipőt húzott. Az első héten körülbelül 40-en voltunk, a második turnusban közel 50 labdarúgó palánta kergeti a labdát, és az utolsó hét iránt is élénk az érdeklődés. A tematikát tekintve változtattunk az elmúlt évhez képest, ahogy a plakáton is hirdettünk, négy csoportban a grundfoci alapjait, három játékos összjátékát gyakoroljuk, emellett nagy hangsúlyt fektetünk a négy kapus játékra, ami azt jelenti, hogy két kapu közül választhat a labdát birtokló fél, a lényeg, hogy próbáljuk rávezetni őket, hogy hogyan tudnak létszámfölényt kialakítani a háló előtt. Egy megkötése van még ennek a játéknak, hogy van egy úgynevezett gólszerzési terület, csak azon belül lehet gólt szerezni. A nagy meleg miatt sok pihenővel, intenzíven dolgozunk, a gyerekek pedig ügyesek és kitartóak, elégedettek vagyunk velük.
Horváth Imre hozzátette, minden turnus utolsó napján ellátogatnak a gyerekekkel a Várkertfürdőbe, ahol a játéké és a pihenésé a főszerep, hazautazás előtt pedig mindenki ajándék pólóval gazdagodik.

Képek:


Címkék: tábor | foci
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!