Toszkánában járt a Bárdos kórus


2017-06-29 07:46:03  | cikk: ha  | fotó: Süveges Katalin  | 


Toszkánában járt a Bárdos kórus főképe

Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara rendszerint kétévente szervez külföldi utat, jártak már Nizzában, Rómában, Krakkóban, s idén ismét Olaszország felé vették útjukat. Montecatini Terme a legismertebb toszkán fürdőváros. A XV. században fedezték fel a gyógyvízforrást, de csak a XVIII. százaban építették az első fürdőket, a vizet márványból készült kutakba és medencékbe vezették, melyekből inni lehetett. Ma természetesen rengeteg hotel is van Montecatiniben, mégis megőrizte szépségét, nyugalmát az óriási parknak köszönhetően, melyben a fürdők találhatók. Mivel a turizmus jelenti a település létét, az olaszok mindent megtesznek azért, hogy a vendégek jól érezzék itt magukat. Épp ezért a nyár folyamán két alkalommal is szerveznek kórustalálkozót, melyre Európából és Amerikából is mindig érkeznek énekesek.

Az idei elő fesztivál június 15-18. között volt, erre utazott ki Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara is. Schmidt Dezsőné egyesületi elnök elmondta, hogy ezek a színvonalas találkozók motiválják a csapatot, hogy nemzetközi porondon is megmérettethetik magukat - mindig sikerrel. A rendezvényen volt több kórus az USA-ból, de érkeztek csoportok Ciprusról, Finnországból, Németországból, volt néhány olasz résztvevő is, Magyarországot pedig a pápaiak képviselték.

Fehér Ferenc karnagy vezetésével főként Bárdos- és Kodály művekből állította össze műsorát a pápai kórus. Nagy sikert arattak a népdalfeldolgozások, Brahms Magyar táncok című műve pedig vastapsot kapott. A vegyeskart a fesztiválon egyedüliként kamarazenekar kísérte, a Bartók Béla Zeneiskola tanáraiból álló kvartett, ez is üde színfoltot jelentett a fesztivál programjában. Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara két alkalommal lépett fel Montecatini Termében, egyszer a település központi piazzáján, aztán pedig a gyönyörű fürdőkomplexum átriumában.

S ha már elutaztak a fesztiválra, néhány környékbeli szép várost is megnézett a pápai csoport, voltak Firenzében, Pisában, Luccában, Pistoiában, és jártak Padovában is.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: vegyeskar | kórus
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!