Ezüst minősítés az S.K. Társulatnak


2017-06-27 20:18:22  | cikk: ha  | 


Ezüst minősítés az S.K. Társulatnak főképe

Tavaly volt a bemutatója az S.K. Társulat kétszereplős darabjának: a Jövőre veled ugyanitt nagy közönségsiker volt. M. Varga Veronika és Szabó Szilárd kettőse mindig remekül működik a színpadon, nem volt ez másként ebben az előadásban sem. A romantikus történetet bemutatták a JMSZK színpadán, valamint a Jókai Mór Városi Könyvtárban is. A könyvtárban tartott előadást látta Pataki András rendező, színházigazgató is, aki meghívta a darabot a KASZT-ra.

A 3. Komlói Amatőr Színházi Találkozó versenyprogramjába három vajdasági és egy szlovéniai társulat, valamint budapesti, székesfehérvári, körmendi, pápai, győri, celldömölki, deszki, pécsi és inárcsi színjátszó csoportok kaptak meghívást a házigazda komlói Súgólyuk Színház mellett. Az előadásokat szakmai zsűri értékelte, és díjazta. A bírálóbizottság elnöke Kubik Anna Kossuth-díjas színművész, tagja pedig Regős János rendező, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, a Magyar Táncművészeti Főiskola dramaturgia-tanára, és Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője voltak.

M. Varga Veronika elmesélte, hogy a bemutató előtt nagyon izgult, talán még soha ennyire nem tartott a színpadralépéstől, de aztán ahogy elkezdődött az előadás, elfeledkeztek mindenről, csak a játék számított. Ezt bizonyára érezte a közönség is, hisz vastapsot kapott a Jövőre veled ugyanitt, négyszer hívták vissza a két pápai színészt a nézők. Az előadás után sokan odamentek gratulálni, többen azt hitték, hoyg profi színészek az S.K.-sok, még a technikusok kedvencei is ők voltak. Egy nézőtől egy mézeskalács szívet is kaptak, annyira tetszett az idősebb hölgynek a darab.

A zsűri a darabválasztást erősen kritizálta, szerintük nem irodalmi igényű a Bernard Slade-történet. Vitatták azt is, hogy vajon mennyire valós a helyzet, amit feldolgoz a romantikus vígjáték. Ám amennyire nem tetszett a darab a bírálóbizottságnak, annyira elégedettek voltak M. Varga Veronika és Szabó Szilárd játékával. Jó ritmusú az előadás, mondták, nagyon figyelnek egymásra, jó összhangban dolgoznak a színpadon - tehát csupa pozitív visszajelzés a két színész számára. Az ezüst minősítéssel elégedettek az S.K.-sok, hisz ez volt az első megmérettetésük, ráadásul rögtön az egyik legfontosabb amatőr fesztiválon.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!