A klarinétom és én - Bödey Imre koncertje


2017-06-27 19:53:48  | cikk: ha  | 


A klarinétom és én - Bödey Imre koncertje  főképe

Bödey Imre pápai születésű zenész. Gyermekként a pápai zeneiskolába járt, ahol klarinétozni tanult, aztán a fúvószenekarban is muzsikált édesapjával. A győri konziban folytatta tanulmányait, majd Pápán zenélt a Syncomban, az Utódokban, azt követően pedig a győri színházba került. 30 éve él Németországban, ahol szintén muzsikálással kereste kenyerét.

Régi vágya volt, hogy szülővárosában koncertezzen. Egyrészt úgy érezte, hogy ennyivel tartozik köszönetképp az egész életét meghatározó élményekért, másrészt volt egy másik, egy családi ok. Bátyja temetésére nem tudott hazajönni, mert akkor volt a nagy havazás, nem tudtak volna a bécsi reptérről Pápára jutni. Így nem tudott ott lenni a végső búcsún, amin muzsikálni is szeretett volna. Adósságát, úgy érezte, mostani koncertjével sikerült némiképp törlesztenie, az pedig külön öröm volt számára, hogy számos egykori zenésztársával találkozott, felidézték a régi időket.

Bödey Tamás és Bödey Imre

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ támogatásával hirdette meg koncertjét, melynek a Huszár Közösségi Ház adott otthont. A pápai származású klarinétművész vendégeket is hívott az alkalomra: rokonát, Bödey Tamást, a Bartók Béla Zeneiskola tanárát, valamint Szabó Rajczi Katalin és dr. Szabó András klarinétművészeket. A műsorban könnyed dallamok szerepeltek, elhangzott többek közt a Rag of Rags, a Desafinado, a Polka két klarinétra és My way című dal is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!