Nyári vízilabda tábor


2017-06-27 14:15:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nyári vízilabda tábor főképe
Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Diáksport Szövetség szerte az országban 34 egyesület részvételével szervez kéthetes ingyenes nyári vízilabdatáborokat. A Póló Nyár Program keretében 14 éven aluli gyermekek jelentkezését várták. A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek minél többet játszanak, élvezzék a nyári szünetet, és ha tetszett nekik a sportág, akkor keressék fel a hozzájuk legközelebbi vízilabda-egyesületet. Egy turnusban maximum 30 fiatal vehet részt, és kifejezetten várják azokat is, akik még nem próbálták ki a sportágat, akár a nulláról is lehet kezdeni. A kezdeményezéshez a Pápai SE vízilabda szakosztálya is csatlakozott, a Várkertfürdőben két héten keresztül ismerkedhetnek a sportággal a gyerekek, akiket a második hét elején látogattunk meg.
- A foglalkozásokon az alapos bemelegítés után napi kétszer másfél órában medencében ismertetjük meg a jelentkezőket a sportág alapjaival, mint például a labdakezelés, kapura lövés, emellett csoportos feladatokkal és rengeteg játékkal készültünk a résztvevőknek, két órában pedig a medencén kívüli edzések vannak, amelyek szintén segítenek megismerni a vízilabdát – ismertette a napi rutint Cseh László, a program vezetője. Sikerként éljük meg, hogy mindkét héten teljes a létszám, sőt vannak olyanok is, akik mindkét alkalomra jelentkeztek. Nagy örömünkre már 2009-es születésű gyermek is részt vesz a táborban, sőt öt lányt is megismertettünk a vízilabdával. Azokra is gondoltunk, akik egyelőre kevés úszótudással rendelkeznek, velük a 25 méteres benti medencében Korpics István foglalkozik. A visszajelzések alapján elmondhatom, hogy rendkívül sikeres a tábor, nagyon érdeklődőek voltak, sokat tanultak a gyerekek, bízom benne, hogy akik nincsenek leigazolva az egyesülethez, az augusztusi alapozáson csatlakoznak hozzánk, minden vízilabda-palántát szívesen fogadunk.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!