Évadzáró piknik a 15 éves Pápai Polgári Körben


2017-06-26 19:08:18  | cikk: HuHa  | 


Évadzáró piknik a 15 éves Pápai Polgári Körben főképe
Az első félév zárásaként ezúttal is kötetlen baráti beszélgetésre, közös ebédre várta tagjait szombaton a Pápai Polgári Kör. A rendezvényt idén is a Hagyományok Hegyén tartották, a jó hangulathoz, igazi nyári forróság társult.

A legaktívabb polgári körösök már reggel érkeztek bográcsokkal, főzőeszközökkel és változatos alapanyagokkal felszerelkezve, és a délelőttöt főzéssel töltötték, hogy a közösen elfogyasztott ebéddel is erősítsék a tagság összetartozását. Öt bográcsban rotyogtak a pörköltféle ételek a nyári forróságban, persze minden társaság valami különlegességet is csempészett a hagyományos alaphoz. Dr. Klempa Éva, a kör egyik alelnöke barátaival székely tokányt készített. Mint mesélte, ennek az ételnek is a klasszikus pörkölt az alapja, de krumplival és zöldbabbal dúsítják, borssal, foghagymával, köménnyel fűszerezik és a legvégén tejföllel bolondítják meg.
-Az egyik városrészi napon már főztünk ilyen ételt és olyan nagy sikere volt, hogy úgy döntöttünk megismételjük. Szerintem most is nagyon finom lesz – mondta mosolyogva. A főzésben nemcsak hölgytársai, hanem a kör férfitagjai is közreműködtek, a kevergetésben, kóstolásban, ízesítésben ők voltak a legaktívabbak. Az alelnök asszony a készülő finomság mellett arról is szólt, ez a rendezvény hosszú ideje hagyományos programja a polgári körnek, szerepe, népszerűsége pedig pont a kötetlenségében rejlik.
-Itt van arra lehetőség, hogy sokkal inkább kötetlenül legyünk együtt, mint az egyéb programokon, ahol az a jellemző, hogy előadókat hívunk, az előadások után feltesszük kérdéseinket és ezt követően mindenki megy haza. Itt most az egész nap rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy egymással is foglalkozzunk, beszélgessünk. Ez egy igazi csapatépítő tréning is – vélekedett.

Dr. Klempa Éva alelnök és szakácstársai

Hasonlóan látja az évadzáró rendezvény jelentőségét dr. Dancs Ferenc is, akivel szintén a bogrács mellett beszélgettünk. Ő dámpörköltet készített, és nagyon izgult is, hiszen bár rendszeresen bográcsozik, ilyen vadhúst most készített először. De nemcsak a barátjától kapott alapanyag újdonsága okozta az izgalmat, meglátása szerint, minden bográcsozásnak megvan a maga varázsa. Az elnök arról is szólt, tartalmas volt az első félévük, előadóiktól számos fontos információt kaptak a város és az ország helyzetéről. A vendégek közül kiemelte Áldozó Tamás polgármestert, aki a város költségvetésének alakulásáról és a fejlesztési tervekről tájékoztatta a kör tagjait, de Mikola István migrációról szóló előadását is nagyon fontosnak nevezte.
-Az őszi szezon már a választásokra való felkészüléssel telik majd, szeretnénk minél több helyi előadót meghívni, szeretnénk megismerni, hogy a városban, járásban vezető pozícióban dolgozó polgári gondolkodású emberek miként látják hazánk bel- és külpolitikai helyzetét és miben látják biztosítva hazánk további fellendülését – fogalmazott az elnök.
Dr. Dancs Ferenc kitért arra is, a Pápai Polgári Kör idén ünnepli fennállásának 15 évfordulóját. Ezzel kapcsolatban megemlékezett dr. Kálmán Attiláról, aki alapító elnöke volt a körnek, Rabi Istvánról pedig úgy fogalmazott, elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a kör ma is működik. A jelenről elmondta, két alelnökével remekül együtt tud dolgozni, munkájuk nyomán színesebbé vált a tagság programja.

A kör elnöke is fakanalat ragadott

A 15 éves jubileumhoz persze torta is dukált a pikniken, ezt a rendezvény díszvendége Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője vágta fel a közösen elfogyasztott ebéd után. A kormánymegbízott gratulált az évfordulóhoz, és mint mondta, a polgári körnek ma is fontos szerepe van a polgári értékrend megőrzésében és továbbadásában. A köszöntő szavak mellett rövid tájékoztatót is tartott: beszélt a 83-as számú főút fejlesztéséről, a kormányhivatal és a kormányablakok tevékenységéről, a foglalkoztatási helyzetről, a TOP-os projektekkel kapcsolatos feladataikról, hiszen mindezek a kormányhivatal hatáskörébe is tartozó témák. Ez utóbbiról, vagyis a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert eu-s pályázatok megvalósításáról úgy fogalmazott, gyorsan és hatékonyan zajlanak majd a kormányhivatal hatáskörébe tartozó ügyek.

Takács Szabolcs kormánymegbízott a kormányhivatal munkájáról is beszélt

-Kollégáimnak az a feladata, hogy gyorsan és hatékonyan intézzék valamennyi operatív program keretében megvalósuló fejlesztések hatósági engedélyeit, a szükséges szakhatósági állásfoglalásokat időben kiadják. Azt gondolom, hogy ebben az integrált rendszerben ezek miatt nem késhetnek a beruházások – mondta, hozzátéve, a kormányablakokból visszaérkező jelzések pozitívak, az ügyfelek elégedettek az ügyintézéssel, a kormányablakok működésével.

A Pápai Polgári Kör évadzáró rendezvénye vidám beszélgetéssel és muzsikaszóval zárult a forró nyári délutánon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!