A borsosgyőriek mulatsága


2017-06-25 17:07:12  | cikk: Babos Petra  | 


A borsosgyőriek mulatsága főképe
Kánikulai meleg, jó programok és kiváló hangulat várta a borsosgyőrieket a hagyományos falunapi rendezvényen szombaton a sportpályán. A műsor a nagy hőségre való tekintettel délután kezdődött, amikor is gyermek-és sportprogramok várták az érdeklődőket. A gyerekek óriáscsúszdázhattak, mini dodzsemezhettek, de a bátrabban felülhettek a rodeó bikára is. Nagy népszerűségnek örvendett a buborék foci is, a gyerekek előszeretettel játszottak a hatalmas, átlátszó gömbökben. Kora délután megkezdődött a gyermekfoci, melyben 11-es, 7-es rúgó versenyen és kispályás futball mérkőzéseken mutathatták be lábtechnikájukat a fiúk. Természetesen volt tűzoltó-és rendőrautó bemutató is, hiszen a gyerekek minden alkalommal örömmel pattannak be ezekbe a járművekbe.
A buborék focit nagyon élvezték a gyerekek
Mindeközben a hatalmas rendezvénysátor megtelt, hiszen a színpadi produkciókra sokan voltak kíváncsiak. A helyi fellépők között voltak a Kis Manók, a Pici Talpak és a borsosgyőri lányokból és asszonyokból álló csoport, akik vidám műsorral szórakoztatták a megjelenteket.
Máté István ,a Borsosgyőri Városrész Önkormányzatának elnöke elmondta, a rendezvény programjainak összeállításáért ebben az évben is Máté Mónika felelt. A falunap célja, hogy összehívják a borsosgyőrieket egy szórakoztató programra, ahol a baráti beszélgetéseké, a jó hangulaté, és persze a kikapcsolódásé a főszerep.
-Kicsit tartottunk a nagy melegtől, de örömünkre, idén is sokan kilátogattak a falunapi rendezvényre. Minden évben igyekszünk úgy összeállítani a programot, hogy kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a számukra legérdekesebbet. A falunapon a sport fontos szerepet tölt be, de lehetőséget adunk a helyi csoportok bemutatkozására is, amit mindig nagy siker övez – emelte ki az elnök, aki hozzáfűzte, a falu főbb rendezvényei közé tartozik a nyugdíjas karácsony, az anyák napja, ahol szintén a helyiek lépnek fel, s szerintük ez tartja össze és kovácsolja még jobban össze a lakosságot, amikor mindenki jelen van.
Szabó Máté és Szabó Alex nagyon jól érezték magukat a falunapon. Mint mondták, ugrálóváraztak, de a buborék fociban is részt vettek, ami nagyon tetszett nekik, hiszen lehetett benne bukfencezni. A fiúk szerint a falunap azért jó, mert tele van játékkal és lehet jó zenét hallgatni, meg ki lehet próbálni a rendőr-és tűzoltóautót.
A helyi apróságok műsora mindíg nagy sikert arat
Az ízletes vacsorát idén is a férfiak készítették el a Borosgyőri Városrész Önkormányzat jóvoltából. Darázs Bálint kérdésünkre elmondta, négy kondér sertéspörköltet készítettek. A jól összeszokott férfi csapat 400-500 főre főzött,100 kg sertéshús, 10 kg vöröshagyma, és egyéb fűszerek felhasználásával csinálták a vacsorát, ami reményeik szerint mindenki ízlését elnyerte.
Vacsora előtt osztották ki az érmeket a Borsosgyőri Ifjúsági Sportegyesület tagjainak, akik a megye III.-ban ezüstérmesek lettek.
A rendezvény sztárvendége a Jó Lacibetyár volt, aki pillanatok alatt fergeteges hangulatot varázsolt a forró nyári délutánon. Kicsik és nagyok egyaránt táncra perdültek a pörgős dallamok hallatán.
A borsosgyőri falunap a Főnix Zenekar bulijával zárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!