A nyugdíjakról és Erdélyről – két előadás a nyugdíjas egyesületben


2010-04-29 16:59:10  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


A nyugdíjakról és Erdélyről – két előadás a nyugdíjas egyesületben főképe
Két előadásra várta tagjait a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Érdekképviseleti Egyesülete ma délután. Dr. Réfi Jenő, a Közép-dunántúli Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság igazgatóhelyettese a nyugdíjak aktualitásáról és a nyugdíjrendszer működéséről beszélt közönségének. Előadásában elsősorban a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát és a felosztó-kirovó rendszer működőképességét vizsgálta. Dr. Réfi Jenő elmondta, a felosztó-kirovó rendszer a legbiztonságosabb és legstabilabb, ez még semmilyen válság hatására nem ment tönkre. Kétségtelen, hogy az igénybevétel feltételei a gazdasági körülmények hatására változhatnak, vagyis előfordulhat, hogy hosszabb szolgálati idő kell a nyugellátás igénybevételéhez. Az viszont kizárt, hogy teljesen összeomoljon a rendszer és egyáltalán ne legyen nyugdíj – hangsúlyozta az igazgatóhelyettes.
A program a továbbiakban Gazda József Sorskérdések Erdélyben című előadásával folytatódott. A műkritikus, író, kutató nevéhez több képzőművészeti monográfia, művészeti útirajz, szociográfia és más publicisztikai írás fűződik, ő alapította és vezeti 1991 óta a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesületet. A kézdivásárhelyi születésű Gazda József nyugdíjba vonulásáig, 1996-ig a kovásznai líceum magyar irodalom tanára volt. Rendszeresen közöl politikai, művelődéstörténeti cikkeket. 1994-ben Bethlen-díjjal tüntették ki. Jelenleg egy átfogó kötet megírásán dolgozik, mely a világban szétszórt magyarságról fog szólni. Gazda József 10 éve kutat magyarok után, közel 30 országot járt be. A könyv még ebben az évben elkészül.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!