Tudatos utánpótlás-nevelés zajlik a Pápai Kosárlabda Clubnál


2017-06-23 14:45:08  | cikk:  | 


Tudatos utánpótlás-nevelés zajlik a Pápai Kosárlabda Clubnál főképe
Egyik legsikeresebb évükön vannak túl a Pápai Kosárlabda Club utánpótlás csapatai. Az egyesületnél tapasztalható tudatos, alulról építkező utánpótlás-nevelésnek köszönhetően a 2016/2017-es évadban két első és egy második helyezést szereztek az ifjú kosárlabda-palánták, de már a tíz évesek is pattogtatnak a foglalkozásokon.
- Nagy örömünkre a szezon végén az U14, a Megyei Kosárlabdázás Napján az U16 is bajnoki címet ünnepelhetett, legutóbb pedig a legkisebbek, azaz az U12-es csapat állt közel ahhoz, hogy a bajnoknak járó serleget a magasba emelhesse – tudtuk meg Vajda Balázstól, a klub edzőjétől. Az együttes magját többnyire 10-11 éves gyerekek alkotják, tehát ebben a korosztályban még a jövő szezonban is harcba szállhatnak a bajnoki címért. Idén a csodálatosan csillogó ezüstérem jutott számukra, az első hely Tapolcára került, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Balatonfűzfő együttese állhatott fel. A torna legjobb hazai játékosa Csillak Márton lett, aki egész éves teljesítménye alapján bekerült a megyei All-Star csapatba is.
A Pápán rendezett Megyei Kosárlabdázás Napján az U16 a mindent eldöntő találkozón hátrányból fordítva fektette két vállra Balatonfűzfőt. Vajda Balázs szerint évről-évre minőségben tudnak előre lépni, ami azért is nagy szó, mivel egyre kevesebb a sportolni vágyó gyermek.
- Amennyire csak lehet, igyekszünk szélesíteni az utánpótlás bázist, ennélfogva az U11-es csapatunk már az országos-, az U12-es alakulatunk a megyei pontvadászatban szerepelt. Ezzel párhuzamosan a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában évek óta nagy sikerrel folyik a ?Dobd a kosárba” Program. Fontosnak tartom, hogy már az általános iskola alsó tagozatában megismerkedjenek a fiatalok a sportággal, és később egyesületi szinten is a kosárlabda mellett maradjanak.
A klub edzője hozzátette, az utánpótlás-sikerek alapjait a megfelelő szakember-, illetve infrastrukturális háttér teremti meg.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: kosárlabda
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!